AKTUELNO

Evo još jednog razloga zašto bi svaka žena pažljivije trebala da pratiti svoj menstrualni ciklus. Menstrualni ciklus žene automatski utiče na njene orgazme. Orgazmi su, naime, intenzivniji u sredini ciklusa kada dolazi do ovulacije.

U jednom istraživanju sprovodenom na Univerzitetu u Virdžiniji proučavao se interes za seks između 115 žena starosti od 23 do 45 godina. Rezultati su pokazali jednu zanimljivost - većina žena je prijavila bolje i intenzivnije orgazme u sredini svog menstrualnog ciklusa.

Slične rezultate dobili su i holandski naučnici nakon što su otkrili da je protok krvi u genitalnom području najveći tokom ovulacije, što vodi do jačih orgazama.

Foto: Unsplash.com

- Tokom ovulacije materica menja svoj položaj. Mogli bismo reći da on postaje udobniji kako bi polni odnos bio što bolji - rekao je dr Džejmi Knopman.

Nadalje, osnivači aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa Glow otkrili su da je potencijal za orgazam povezan sa vremenom koje prethodi menstruaciji, znači oko nedelju dana pre krvarenja.

- Kako tada nivo testosterona kod žena pada, povećava se njihov libido jer se zidovi materice podebljavaju - objasnili su.

Naravno, intenzitet orgazama i sama želja za seksom varira od žene do žene, pa ne mora da znači da će svaka žena biti najviše napaljena u ovom razdoblju menstrualnog ciklusa.

Autor: Pink.rs

#Seks