AKTUELNO

On se kaje, a ni vama nije svejedno. Da li se pomiriti?

Niste ni prvi ni poslednji koji razmišlja da li se treba pomiriti sa bivšim partnerom ili je, ipak, bolje da ostane tu gde je - u prošlosti.

Džo Kamerun, američki stručnjak za veze, kaže da su šanse da pogrešite uvek 50-50, jer nikada ne možete da budete sasvim sigurni u ispravnost odluke. Ali ono što on savetuje, može da bude od pomoći i da vam olakša stvari. Tako on predlaže da staru vezu "reciklirate" samo u sledećim okolnostima:

- Ako vam srce i dalje snažno kuca kada sretnete ili pomislite na bivšeg, a u međuvremenu ste pokušavali da ga zaboravite upuštajući se u veze sa drugim osobama i nije vredelo - dajte šansu i njemu i sebi. Protiv emocija se ne može.

- Ukoliko ste konačno shvatili da ste i vi grešili u prošlosti, pa da bi odnos sada mogao da izgleda mnogo bolje, jer konačno znate šta je to što vi možete da ispravite - pomirite se.Samo ako ste sigurni da je partner iskren u pokajanju za grehe koje je činio i ukoliko ste od njega dobili glasno izvinjenje za uvrede i povrede, pružite mu priliku da dokaže da može da bude bolji i posvećeniji.

- Stavite na mali test i sebe i njega, pa se prvo neko vreme viđajte bez poljubaca i zagrljaja, pijte kafu, razgovarajte, raščistite sve što vas muči, pa ako shvatite da možete da funkcionišete zajedno, a emocije postoje, obnovite vezu.

#Ljubav