AKTUELNO

Mnogi parovi se danas odlučuju na zajednički život pre braka.

Dok neki stručnjaci podržavaju ovaj trend opisujući ga kao koristan korak pre definitivnog stupanja i u "brak na papiru", on se, kažu, s druge strane može negativno odraziti na seksualni život partnera.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Seks Risrdž" otkrilo je da su parovi koji su živeli zajedno pre stupanja u brak ređe vodili ljubav u prvoj godini braka i pokazali nižu stopu seksualnog zadovoljstva u odnosu na parove koji su zajednički život započeli tek nakon venčanja.

U istraživanju koje je obuhvatilo 113 heteroseksualnih parova praćena je stopa seksualnog zadovoljstva tokom prve četiri godine braka. Istraživanje je obuhvatilo i faktore koji takođe mogu da utiču na seksualni život parova, poput zajedničkog života ili dobijanja dece pre stupanja u brak. Parovi koji su učestvovali u istraživanju bili su uglavnom u kasnim dvadesetim godinama. 

Osim što je zaključeno da su parovi koji su živeli zajedno pre braka u prvoj godini braka ređe i manje uživali u seksu, otkriveno je i da duže zabavljanje takođe negativno utiče na seks u prvoj godini bračne zajednice. S druge strane, deca nisu značajno negativno uticala na seksualni život parova.Razlika u učestalosti seksa između ljudi koji su bili u vezi duže vreme i onih koji su bili u vezi kraće vreme nestaje nakon četiri godine braka. 

#Ljubav