AKTUELNO

Razloga je mnogo - rođenje deteta, čuvanje male dece, umor, svakodnevni stres...

Novo istraživanje koje su proveli naučnici sa univerziteta "Southampton" šokiralo je mnoge. Oni su, naime, napravili anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca od 16 do 74 godine, a tema je bila se*s, odnosno kada i kome on dosadi. 

Foto: Unsplash.com

Rezultati su pokazali da su žene te kojima se*sualni odnosi sa partnerom dosade, a neke izgube interes već nakon godinu dana! Razloga je mnogo - rođenje deteta, čuvanje male dece, umor, svakodnevni stres...

"Manjak želje za se*som može biti posledica umora, stresa, brige o deci... Više pogađa žene nego muškarce", tvrde autori istraživanja i objašnjavaju kako ponekad na to utiče i nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Žene su otkrile da im smeta arogantno ponašanje partnera, njihove tetovaže ili slični ukrasi po telu, a neke su navele i loše iskustvo u ranijim odnosima, pa čak i nasilan se*s. Čak 34 posto žena priznalo je da nemaju interes za odnosima, a isto tvrdi i tek 15 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje objavljeno u magazinu "British Medical Journal Open".

Autor: Pink.rs

#Odnosi

#žene