AKTUELNO

Izađite iz zone komfora, to će vas zbližiti sa partnerom.

Novinarka i autor Marta Zaraska ističe da pažnja i ljubav koju dajemo i dobijamo od partnera pozitivno utiče i na njihovo fizičko zdravlje, imunitet i na opšte stanje čoveka. To je dovoljno dobar razlog zašto treba da volimo.

- Mnogo je načina i objašnjena kako možemo da poboljšamo naše odnose i ljubavne veze - kaže Zaraska. Pro njenom mišljenju najbolji savet koji se može dati parovima je da zajedno isprobavaju nove stvari i ne dopuste da im se ponavljaju uvek isti obrasci ponašanja.

- Istraživanje je pokazalo da izlazak iz zone komfora s partnerom može samo da vam pomogne da se više zbližite - kaže Zaraska.

Napominje i da strah može dodatno da poveća privlačnost.

- To potkrepljuju i neka istraživanja - kaže ona i navodi jedno u kojem se od parova tražilo da dok se spuštaju velikim toboganom u zabavnom parku ocene privlačnost onih koji sede do njih. Istraživanje je otkrilo da su ocene za privlačnost i kod muškaraca i kod žena bile više onima koji su više vremena proveli u vožnjama.

- Dovoljno je da pogledate neki strašniji film da vam strah koji osećate uz partnera podstakne uzbuđenje i leptiriće u stomaku kakve ste možda imali kad ste ga prvi put videli - ističe Zaraska.

#Ljubav