AKTUELNO

Ovo se stalno događa, da jedna ili obe strane lažu kako bi bolje privukle osobu koja ih privlači kako bi što pre završile u krevetu s njom, jer da ih zanima unutrašnja lepota, ne bi lagali.

Ono što je dobro jeste da sada postoji naučno istraživanje na koje se možete pozvati. Radi se o Magazinu za eksperimentalnu psihologiju, u kome postoji podatak da je sasvim normalno lagati radi seksualnog užitka.

Kada se nađete u blizini osobe koja vas privlači vaš mozak ustanovi potencijalni užitak i učiniće sve da do njega dođe, isti princip je i s hranom i pićem.

Iako je to možda protiv vašeg „normalnog“ karaktera, kada ne biste lagali i ne biste ulepšavali, u situacijama gde dolazi do zadovoljavanja „primitivnog“ dela ličnosti, budi se najstariji centar u mozgu i čini sve da bude srećan.

„Kada postoji mogućnost seksa, ljudi su skloni da promene svoje stavove i da dopune i preokrenu priču o sebi“, saopštili su istraživači Univerziteta u Ročesteru, piše „Metro“.

U istraživanju je učestvovalo 600 heteroseksualnih studenata koji su imali interakcije s pripadnicima drugog pola. Bili su podeljeni u dve grupe i trebalo je da budu drugačijih stavova od onih koje su imali njihovi sagovornici.

Međutim, deo grupe je pre razgovora imao priliku da vidi slike seksualne konotacije i ta grupa je nesvesno samo potvrđivala stavove druge strane iako je rečeno da to ne čine.

To je dokazalo pretpostavku da će osobe kojima je u podsvesti seksualna želja lagati, potvrđivati, povlađivati, ulepšavati ili naprosto učiniti šta god je potrebno da dožive seksualni užitak.

Postoje istraživanja koja su pokazala da će mnogi slagati atraktivnog stranca o broju partnera s kojima su imali seksualne odnose.

Svakako treba nastojati da se laganje, ako već nije moguće kontrolisati u potpunosti, smanji do minimuma. I druga strana će imati potrebu da vas dostigne u svim vrlinama, pa je moguće da će obe strane doživeti veliko (neprijatno) iznenađenje kad se probude ujutru, prenosi b92.net

#Ljubav

#Seks