AKTUELNO

Koliko čestvo imaju se*s ljudi u dvadesetim, trideseti, četrdesetim...

To se paušalno ne može reći. Svaka veza je individualna – pa ni libido nije jednak kod svakog čoveka.

Dakle, nema čvrstog pravila koliko često u kojoj starosnoj dobi treba upražnjavati seks. Međutim, naučnici sa "Kinsey" instituta objavili su zanimljivo istraživanje, koje pokazuje kolika je prosečna učestalost seksa u različitim starosnim grupama.

Mlado = žarko željno seksa?

Očigledno da je to istina – barem ako je verovati rezultatima ovog istraživanja. Naime, seks najčešće upražnjavaju osobe između 18 i 29 godina – u proseku 112 puta godišnje (to je otprilike dva puta nedeljno).

Na drugom mestu su osobe stare između 30 i 39 godina – seks upražnjavaju 86 puta godišnje. Potom slede osobe stare između 40 i 49 godina. Oni uživaju u seksu 69 puta godišnje.

Zašto učestalost seksa pada s godinama?

Jasno je da što smo stariji, toliko je sve više telesnih poteškoća. Bole nas leđa, imamo problema s menopauzom ili smo umorniji... Stoga nije ni čudo da želja za seksom opada. Osim toga, apsolutno je normalno da nakon 20 godina braka supružnici ne skaču svaki drugi dan jedno na drugo, a posebno kad dođu potomci - seks više nije u prvom planu.

Da li možda spadate u grupu koja nije najaktivnija? Ne brinite – nije toliko loše kao što se možda čini na prvi pogled. Malo seksa ne znači da imamo loš seks. Druga istraživanja pokazala su da žene tek u srednjim tridesetim dožive seksualni Olimp – a mnoge tek tada dožive prave orgazme.

#Godine

#Seks