AKTUELNO

Jedan broj žena u seksualnom činu ne uživa onoliko koliko bi to želele. Razlozi mogu biti razni, od emocionalnih do fizičkih. Potencijalni razlozi mogu biti ovakvi:

1. Nedovoljno predigre

Predigra je često jedan od najbitnijih faktora za uživanje u seksu. Iščekivanje i napetost celu priču čine uzbudljivijom. Međutim, možda će vam biti potrebno neko vreme da se uživite u situaciju i uživate u zadovoljstvu koje donosi predigra. Ako je potrebno, o svemu razgovarajte i s partnerom kako biste istinski uživali u svim delovima odnosa.

Umesto da odmah pređete na stvar, posvetite barem malo vremena strastvenoj predigri – poljupcima, dodirima, „prljavim“ razgovorima, igranju uloga… a zatim postupno krenite prema seksu.

2. Bolni odnosi

Bolni odnosi mogu biti posledica infekcije mokraćnog sistema, vaginalne suvoće i mnogih drugih razloga. Strah od bola koji se pojavljuje prilikom odnosa kriv je i za izostanak užitka tokom seksa, a posledično često se dogodi i da dođe do izostanka želje za seksom.Zato u slučaju bolnih odnosa ne čekajte da dođete do jedne takve faze nego se posavetujte s ginekologom kako biste otkrili, a onda i rešili razlog nelagode.

3. Nemogućnost seksualnog uzbuđenja

Ženski poremećaj seksualnog uzbuđenja je medicinsko stanje kolje uključuje izostanak reakcije na seksualnu stimulaciju. Može biti emocionalnih ili fizičkih problema poput otoka, infekcija, depresije, tjskobe itd.Pojedinci koji pate od ovih problema mogu da se nađu u situaciji da ne uživaju u seksu. Međutim, radi se o izlečivom poremećaju, a ono što i u ovoj situaciji morate da uradite, jeste da se posavetujete sa stručnjakom.

4. Nemogućnost postizanja orgazma

Često se govori o činjenici da većina žena ne postiže orgazam tako lako. To može da bude posledica bilo kojeg od gore navedenih elemenata.Jedna studija pokazala je da je teško postizanje orgazma drugi najčešći seksualni problem koji prijavljuju žene, a koji kod njih izaziva neku vrstu averzije prema seksu, prenose mediji.Pre svega, u situaciji u kojoj ne možete da postignete orgazam, bitno je da otvoreno razgovarate s partnerom o ovoj temi. Takođe, posvetite neko vreme sebi i razumevanju kompletne situacije. Isprobavajte  različitim pozama dok ne stignete do cilja.Ako i ovo ne pomogne, obratite se za pomoć lekaru – možda je vaš ginekolog taj koji će vam ponuditi rešenje, a možda je problem mentalna blokada – i u tom slučaju pomoći će vam razgovor sa stručnom osobom

#Seks

#Žena