AKTUELNO

Kuvate dobro, solidno zarađujete, kuća vam je čista i uredna, ali nešto ne funkcioniše - ne možete da nađete muškarca. Vreme je da prestanete da izigravate "mamu" svakom muškarcu u vašoj blizini

Roditelji mnoge devojčice uče kako da budu emotivne, poslušne, brižne...  To nije loše, ali vremenom devojčice porastu pa se pretvore u "mame" koje svom muškarcu brišu nos. Igranje takve uloge u porodičnom životu je izuzetno opasno i za psihičko i za seksualno zdravlje žene.

Šta muškarci osećaju?

Ako žena svog muža tretira kao dete, pre ili kasnije doći će do razvoda. Muškarci ne podnose kada ih neko kontorliše ili prevaspitava. Čak i ako je frižider pun hrane, a kuća udobna i čista, nema garancije da će muškarac ostati. On će najčešće pobeći glavom bez obzira samo zato da bi izbegao "mamu" u vama. Ako se žena pretvorila u "mamu", tu nema govora  o kvalitetnom seksu, jer takva žena nije poželjna - muškarac je ne gleda kao seksualni objekat!

Kako da izbegnete ovu opasnu ulogu i sačuvate brak?

1. Mislite malo na sebe. Šta vas je ono činilo srećnom? Pevanje, ples, crtanje... Uradite nešto za sebe.

2. Pustite muža da bude odrasla osoba. Podelite odgovornosti oko kuće, dece, finansija...

3. Smanjite malo obim posla koji obavljate. Deci se neće ništa desiti ako jedan dan pojedu podgrejan ručak ili sendvič. Možda bi muž radije da sednete sa njim i popijete kafu, nego što usisavate kuću...

4. Setite se ko ste bili vi, a kakav je bio vaš muž kada ste se upoznali. Dozvolite mu da se vrati svojim snovima. A i vi poradite na ostvarenju vlastitih želja. 

5. Dopustite sebi ponekad da  budete žena: ranjiva, nemoćna, nežna... Vaš muž neće imati drugi izbor nego da pored takve žene bude muškarac.

6. Ako hoćete da imate strast u spavaćoj sobi, prestanite da ga opominjete da se bolje obuče kad krene napolje. On nije vaše dete, on vam je muž!

7. Pustite malo i supruga da odlučuje o sudbini porodice. 

8. Ne raspituj se preterano o životu svog muža pre vas. Ako to želi, on će vam ispričati.

#Ljubav