AKTUELNO

Svađe i neslaganja deo su svakog braka. Koliko god voleli jedno drugo, u nekom trenutku idete na živce i u afektu svađe možete izgovoriti reči koje zapravo ne mislite.

Jednu ružnu reč obvezno bi trebalo izbegavati. Radi se o reči razvod, a evo i 3 razloga zbog kojih je nikada ne treba izgovoriti:

Foto: Pixabay.com

1. Manipulativna je

U nekim situacijama izgovaranjem reči razvod u žaru svađe želite navesti partnera da zaćuti. Nadate se da će ova nezgodna reč prekinuti svađu i da će biti po vašem (i da ćete izbeći buduće svađe). No tu se radi o čistoj manipulaciji s vaše strane s kojom u tom trenutku možete postići šta želite, ali problem i dalje postoji i ponovno će u nekom momentu ''isplivati''.  

2. Budi osećaj stresa i teskobe

Kada partneru ''zapretite'' razvodom, to zvuči kao da mu dajete ultimatum, a ruku na srce, niko ne voli ultimatume. Nesigurnost i nestabilnost braka na kraju mogu izazvati konstantan osećaj stresa i teskobe. 

Foto: Pixabay.com

3. Partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu

Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, reč razvod ne bi smela da bude deo vašeg vokabulara osim ako zaista ne nameravate to da uradite. Pretnja razvodom nikada nije dobar način za rešavanje bračnih problema.

Zapamtite da brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti srećan i zdrav. 

Autor: Pink.rs

#Razvod

#Stres