AKTUELNO

Iako su oni ti koji zavode, i muškarci imaju neke svoje seksualne želje koje vam ne izražavaju jasno

U seksu bi trebalo da bude bitno obostrano zadovoljstvo. Ali, ako uživate u tome da svom partneru pružite zadovoljstvo, donosimo vam mišljenje stručnjaka za seks šta zapravo muškarci žele u akciji.

I on želi da "vodite ljubav"

Seksolog i seksualni terapeut Shamyra kaže da je u svojoj praksi otkrila da će muškarci izraz 'vođenje ljubavi' obično izgovoriti tek nakon što to učini partnerka. Kako kaže, u praksi muškarci žele da vode ljubav, odnosno žele sporiji,  intenzivniji i strastveniji seks.

Želi da ponekad i vi inicirate seks

Ona naglašava kako tokom održavanja terapija od svojih klijentkinja često čuje kako se muškarci u hetero vezama osećaju da su uvek oni ti koji moraju inicirati seks sa svojim partnerkama. "I muškarci vole da ih žena zavodi, vole da se osećaju željeno i privlačno - kaže Shamyra, te dodaje da iniciranjem seksa žena šalje muškarcu poruku da ga želi, a to jačem polu povećava samopouzdanje.

Želi da budete glasni

"Ne suzdržavajte se od stenjanja. Muškarce to pali, a i za vas je oslobađajuće. Nemojte se suzdržavati ako se stvarno tako osećate u nekom trenutku. Jednostavno je kao komunikacija, ali seksepilna", kaže Shamyra.

Želi da ste i vi aktivni

"Muškarci vole seks sa ženama koje u njemu aktivno učestvuju",  kaže Shamyra. To znači samo usklađivanje njegovih pokreta s vašima, pomeranje kukova u 'njegovom ritmu' i stezanje mišića, a na tome možete raditi bez obzira u kojem položaju se trenutno nalazite. Možete ga i stisnuti rukama i privući njegovo telo bliže vašem ili ga istražiti usnama. Sve to će vašem partneru pokazati da i vi volite akciju.

Želi da komunicirate

Komunikacija je naravno dvosmerna, te bi trebalo da jedno drugom kažete svoje želje i o čemu maštate. Ako on zna da objasni kako želi da ga dirate, trebalo bi da ste i vi otvoreni i iskreni. 

Želi da isprobate različite položaje

Ako vam je misionarski položaj omiljeni, i to par večeri u nedelji, bilo bi dobro da malo promenite ii sprobate drugačiju pozu. Zbog toga je seks u hotelu privlačan, jer ljudi žude za novim stvarima. Niko ne kaže da izađete iz svoje zone komfora da biste njemu udovoljili, ali ako vam se nešto čini privlačnim isprobajte to.

Želi da preuzmete odgovornost

Zamislite da je seks poput projekta, a cilj je dobiti 5 ili doživjeti orgazam. Ako je prošlo već par sati, a to se ne događa, preuzmite odgovornost i pokažite mu šta da radi. Muškarcima je to seksi i vrlo rado će uraditi ono za čim ludite. 

 Želi da budete jasne

Iako se partner možda ponaša kao da tačno zna šta radi, niko se nikad nije požalio na previše smernica u krevetu. Stoga, ostavite nejasnoće za neke druge situacije i nemojte se plašiti da tražite od njega šta zaista želite. "Recite mu kako je dobro kad nešto napravi ili ga podsetite na tehniku ​​koja vam se ne sviđa - poručuje terapeut Glorija Brame.

Želi vizualni podražaj 

Obratite pažnju na činjenicu da je muškarcima jednako važno ono što vide kao i ono što dobiju.  "Jednom prilikom devojka me je odvela do ogledala kako bismo se videli u akciji. Bilo je to jako, jako seksi", prisetio se jedan čitalac.

#Ljubav

'