AKTUELNO

Parovi koji apstiniraju od seksa više cene obične dodire i više se trude da se povežu s partnerom. To im je prilika da se usmere na druge užitke i istraže svaki deo tela, ali bez snošaja.

Od povremenog suzdržavanja najviše profitiraju žene koje nikad nisu doživele orgazam tokom seksa. One masturbirajući same uče šta ih uzbuđuje i koje tačke im garantuju vrhunac. Na taj način upoznaju svoje telo, a izostaje i pritisak od orgazma i moguće povrede partnera. Time povećavaju šansu da će doživeti vrhunac i s partnerom, piše "Canadian Living".

Frustracije i udarac za samopouzdanje

Suzdržavanje od seksa ima i svojih loših strana. Što se ljudi ređe upuštaju u seksualne igrice, to ređe žele seks. Zbog toga mogu da se osećaju manje poželjnim što utiče na njihovo samopouzdanje, tvrdi seksualni terapeut Dejvid Mekenzi.

Osim toga, apstinencija može da dovede do seksualne frustracije. Naročito ako se parovi suzdržavaju od seksa zbog nerešenih problema u vezi ili određenih tenzija. Partneri zbog toga mogu samo da se udalje.

Seks zbližava partnere i na emocionalnom nivou. Partneri se osećaju bliže jedno drugom, a za sve je kriv oksitocin koji mozak ispušta tokom seksa. Ovaj hormon maženja smanjuje odbrambene mehanizme zbog čega se partneri lakše otvaraju. Žene se zbog njega i lakše zaljubljuju, dodala je Orajli.

#Seks

#apstinencija

<
'