AKTUELNO

Osim što su učasnici koji su sledili šestominutno pravilo nakon se*sa bili zadovoljniji, brojka zadovoljnih je još značajno rasla kod parova koji su ovo pravilo primenili još jednom nakon nakon se*sa.

Kad je reč o se*su, neki bi hteli da im predigra tralje što je duže moguće, dok druge ona možda uopšte ne zanima ili pak ne vide njen smisao, pa odmah kreću na 'glavni čin'. Ali i jedne i druge bi trebalo da obraduje, piše The Sun, jednostavan način da sa predigrom poboljšamo se*s - sve što treba raditi jeste slediti takozvano "šestominutno pravilo“ koje kaže da bi partneri pre se*sa šest minuta trebalo da provedu u uživanju koje pružaju ljubljenje, grickanje, maženje i sve ostalo što spada pod pojam predigre.

Ovo su rezultati nedavne studije Kanadskog veća za se*sualno obrazovanje koja je pokazala da se većina ljudi nakon seksa još bolje oseća ako su proveli svega šest minuta u predigri.

U studiji je učestvovalo 1.500 Kanađana između 18 i 24 godine, s različitim se*sualnim preferencijama.

A osim što su učesnici koji su sledili šestominutno pravilo nakon se*sa bili zadovoljniji, brojka zadovoljnih je još značajno rasla (na 56 odsto muškaraca i 55 odsto žena) kod parova koji su spomenuto pravilo - s istim radnjama i u istom vremenskom okviru - ponovno primenili i nakon se*sa.

- Često zaboravljamo koliko je za odnos bitno povezivanje koje se događa nakon se*sa, a ta bliskost s partnerom opet može da vodi do višestrukog se*sualnog zadovoljstva - objasnila je profesorka se*sualnosti Robin Milhausen sa Univerzteta u Gvelfu.

Ona kaže i da je baš nakon se*sa svaki par najbliži jer su i muškarac i žena 'emotivno dostupniji i ranjiviji nego inače' - a sve su to, napominje profesorka, razlozi zašto ga je dobro primeniti opet i nakon se*sa - pogotovo kad želimo da ono vodi u još dobrog i intenzivnog se*sa.

#Ljubav

'