AKTUELNO

Verovatno ste mnogo puta čuli izraz da "muškarci nikada ne odrastu", odnosno nastavljaju da se ponašaju kao deca i u kasnijem dobu života. Šta kaže nauka o tome, pročitajte u nastavku.

Mnogi veruju da su u muško-ženskim odnosima žene uvek te koje preuzimaju odgovornost i ponašaju se zrelije, a istraživanje naučnika sa Oksforda ima objašnjenje za ovo.

Nedavno istraživanje nedavno se bavilo proučavanjem razlika u zrelosti u razvoju muškaraca i žena. Uporedili su sve rezultate i izvukli zaključke o mogućim razlikama, piše klix.ba.

Naime, cilj istraživanja naučnika bio je da otkriju koje se funkcije mozga menjaju tokom sazrevanja, a koje ostaju iste. Koristila se magnetna rezonanca kako bi se pregledale aktivnosti mozga 121 učesnika starosti od četiri do 40 godina.

Ono što su otkrili rezultati jeste da iako mozgovi muškaraca imaju isti potencijal za funkcionisanje u svakodnevnom životu, jači pol vrlo često pokazuju određeno odlaganje u dugoročnom razvoju funkcionalnih mreža u poređenju sa ženama, piše pomenuti portal.

To može da traje oko 40 godina, ali važno je naglasiti da žene ranije pokazuju pogoršanje ovih funkcionalnih mreža.

Profesor Eduardo Kaliksto sa meksičkog UNAM-a objasnio je da, iako muškarci imaju veći mozak, žene često pokazuju bolju udelotvornost i oštrije su u nekoliko aspekata. Dodao je da se to dešava zbog hormonskih razlika.

Zato, drage dame, ne brinite, sve ćete to "naplatiti" svojim muškarcima.

Odgovori na pitanja koja vas "muče": Zaljubljenost u zrelim godinama

Dok su neki pravu ljubav doživeli u ranim dvadesetim, ima i onih koji moraju da čekaju malo duže na nju. Naime, baš kada misle da to nije "zapisano u njihovim zvezdama", ona se desi. Upravo to je i čar ljubavi, ona ne može da se planira i ne obazire se na pravila. Nekima se ljubav, ponovo, ili tek desi u zrelim godinama.

U današnjem društvu ljubav posle 50-e nije tabu tema, ali i dalje za mnoge nije nešto o čemu se priča bez zadrške. Za ovaj “podvig” treba hrabrost i snage, jer nije lako nekog pustiti u svoj svet i menjati se u zrelim godinama.

#Muškarci

#sazrevanje

#zrelost

'