AKTUELNO

Naučite kako da razgovarate o vašoj intimi sa partnerom uz minimalne sukobe i trzavice.

Kada se zaljubimo, seks sa partnerom nam izgleda tako prirodno i lako - ne možemo zamisliti daćemo jednog dana, kao i u vezi bilo kojeg drugog dela veze, morati da razgovaramo i o tome. Alipotpuno je normalno da se mora razgovarati o mnogim aspektima seksa, od učestalosti do kvaliteta.Na kraju krajeva, dve osobe koje donose dve odvojene ljubavne istorije i očekivanja u vezu, svakakoće se razlikovati u pogledu intime.

Stoga, vrlo je važno kako ćemo razgovarati sa partnerom, naročito u vezi delikatnih stvari, intime iseksa. Ovo su nekoliko saveta za produktivan intimni razgovor:

1. Nemojte napasti ili iznenaditi partnera razgovorom o seksu.

Da biste razgovarali o ovoj osetljivoj temi, izaberite za početak vama neutralno mesto. Pozovite svogpartnera/ku na kafu ili piće, i obavestite ga/je unapred o vašoj nameri i temi o kojoj biste pričali.Možete reći nešto u ovom stilu: „Voleo/la bih razgovarati o tome kako možemo pročestiti/pojačati naše seksulne aktivnosti… Možemo li izaći na kafu sledeće subote ujutro i razgovarati o tome?

2. Izaberite samo jednu temu po razgovoru.

Iako se može činiti efikasnim da pokušate da se svi razgovori u vezi seksa održe i reše,odjednom, rasprave o seksu treba da budu kratke, ciljane i ograničene. Najbolje,je preispitati osećanja vezana za vaša intimna pitanja.

Na primer, vaša partnerka želi da striktno vi inicirate seksualni odnos. Ona brine da li vam je više uopšte privlačna ili da da li je želite. Ili pak, vaši problemi sa erektilnom disfunkcija dodatno inhibira. Evo tri primera razgovora o ovim temama i sugestija kako biste mogli da ih vodite:

Foto: Unsplash.com

 a) Tema: Iniciranje češćih seksualnih odnosa 

Recite kako se osećate kada on/ona inicira seks, i pitajte ga/je da li bi bio voljan/na da to radi na nedeljnoj osnovi.

b) Tema: Privlačnost

Slobodno možete potegnuti i pitanje privlačnosti prema njemu/njoj. Možete podeliti sa partnerom/kom koliko uverljivo deluje na vas kad on/ona započne seks i zatim pitajte postoji li neki način da on/ona ili vi budete pristupačniji jedno drugom.

c) Tema: Erektilna disfunkcija

Razgovarajte o njegovoj erektilnoj disfunkciji i napravite spisak ideja za rešavanje problema, poput posete urologu, uzimanja lekova ili prirodnih preparata, izrade scenarija koje će jako uzbuditi vašeg partnera i slično. 

Ali, svakako ne raspravljajte o ove tri stvari zajedno u jednom razgovoru. 

3. Dajte predloge, a ne pritužbe - i budite maksimalno taktični!

Možete na početku ovog razgovora pružiti svom partneru malo samopouzdanja komentarišući pozitivne aspekte vašeg seksualnog života, kao npr.: “Zaista volim kad se zajedno smejemo u krevetu; zatim, “Predloži šta ti želiš…” ili „Sledećeg puta bih želela/o jači intenzitet.“ Slobodno navedite konkretne primere, kao npr. „Mislim da bi bilo vruće kada biste isprobali seksi novogodišnji doček.“ Zatim, otvorite diskusiju za njihovo gledište: „Šta voliš, a šta želiš da promenimo? "Nemojte reći nešto u stilu:" Tako si drzak/drska da ne mogu sa tobom o ovome razgovarati. "

Foto: Unsplash.com

4. Ne zaboravite vaše osnovna uverenja i želje

Postoji nekoliko osnovnih pitanja koja možete da postavite kako biste bolje razumeli očekivanja jedno od drugog, kao npr. :

· Koje je doba dana kada se osećate najviše seksualno?

· Da li vam zavođenje prija i da li ga praktikujete?

· Da li volite da iniciranje seksa započinje dodirom ili rečima?

· Koliko često biste želeli seksualni odnos, na nedeljnom nivou?

· Kakva raspoloženje, muzika i postupci vas tokom seksa najviše uzbuđuju?

Ako vas interesuje da pročitate više o ovoj i sličnim temama, možete to učiniti upravo OVDE.

Autor: Pink.rs

#Seks

'