AKTUELNO

U nekim situacijama ljubav zaista nije dovoljna da bi se veza održala. Ma koliko da ste zaljubljene u svog momka, nekada nikako ne ide, a ove situacije znak su da bi najverovatnije trebalo da nastavite bez njega.

Raskid veze verovatno je jedna od najtežih stvari u životu, a često i neophodan. Najgore je kada se raskida sa nekim do koga vam je i dalje stalo i prema kome gajite jake emocije. Upravo ove emocije sa sobom nose sumnju i pitanje - da li je prava odluka povući se iz veze?

Ipak, ljubav nekada zaista nije dovoljna da bi se veza nastavila, a ove situacije su pokazatelj da bi trebalo da je okončate. 

1. Kada imate drugačije životne planove

Malo koja veza može da opstane ako su vam životni ciljevi različiti. Ako vi želite da se skućite i imate čopor dece, a on hoće da putuje po belom svetu živeći kao nomad, onda verovatno treba da razmislite o svojoj vezi. Životni planovi su veoma važna stvar i bitno je da budete sa nekim ko razmišlja u istom pravcu. 

Foto: Pixabay.com

2. Kada imate različite ambicije

Ako ste ambiciozna osoba, a vaš dečko nema nikakve ambicije da napreduje u poslu i životu, to će izazvati velike probleme kako vreme odmiče. Možda ćete verovati da će se promeniti, da će stvarno naći posao, dok ga ustvari i ne traži. Vremenom, izgubićete poštovanje prema njemu i vaša veza će se raspasti. 

3. Kada vas više ne privlači

Nije bitno koliko volite nekoga, kada vas više fizički ili seksualno ne privlači vaš dečko - to je početak kraja vaše veze. Ukoliko volite nekog, ali ga ne želite, ljubav nije dovoljna. Seks je bitan deo svake veze i ako to ne funkcioniše, teško da se može šta spasiti. 

Foto: Pixabay.com

4. Kada ima previše emotivnog prtljaga

Svi imamo prošlost, a nekada ona nije tako lepa. Nekada osoba ima toliko prtljaga iz prošlih veza, da jednostavno ne možemo da se izborimo sa njegovim unutrašnjim demonima. Nije da želite da "popravite" vašeg ljubavnika, već se radi o stvarima koje su toliko duboko ukorenjeni u njemu da prete da unište vašu vezu. Možda je i on svestan toga, ali jednostavno ne može da pomogne sam sebi. Da, prošlost utiče na nas i teško je preboleti neke stvari, ali potrebno je naći način da se prebrodi i izbori sa tim. Osoba koju stalno koči njena prošlost, teško da može da izgradi kvalitetnu vezu.

5. Kada vas je povredio previše puta

Kada vas neko emotivno izneveri ili povredi više puta, treba da znate kada je dosta. Nema te ljubavi koja može da održi vezu u kojoj ima previše povređivanja. Ne glumite mučenicu, nemojte trpeti nešto što vam ne odgovara. Zaslužujete bolje od toga.

Foto: Pixabay.com

6. Kada ste ga prerasli

Ako se vi osećate kao odrasla žena koja ima odgovornost i obaveze, a on se još ponaša kao razuzdano dete, vašoj vezi će verovatno doći kraj. Ljudi stalno sazrevaju, a kada su u u vezi, to rade zajedno. Zato ako jedan preraste drugog, nastaje problem. Parovi treba da rastu zajedno, a ne pojedinačno.

7. Kada vam treba više od njega

Da li ste u dugoj vezi? Da li ste vi spremni za sledeći korak, ali on se još boji vezivanja? Ako ste u ovoj situaciji i potrebno vam je više nego što vam on daje, možda je vreme za raskid. Možda će shvatiti koliko mu značite kada vas izgubi, a možda i neće. U svakom slučaju, bolje da ste sami nego da čekate na njega da se odluči više šta hoće ili neće. 

Foto: Unsplash.com

8. Kada imate burnu zajedničku prošlost

Ukoliko ste vi i vaš partner prošli kroz sito i rešeto zajedno, onda ljubav možda neće biti dovoljna da vaša veza opstane. Laži, prevare, zataškivanja, nisu stvari preko kojih lako može da se pređe, ma koliko se vi trudili da spasite odnos. Ljubav nije uvek dovoljna da izbriše stvari koje su se desile, koliko god vi to želeli i trudili se. U svakoj vezi treba dati 100 odsto kako bi ona funkcionisala, ali ni to nije garancija da će uspeti. I da treba da ostanete u vezi koja vam ne odgovara. 

#Ljubav

#Raskid

#Veza

'