AKTUELNO

Ljudi koji češće koriste "smajli" na mobilnim telefonima i društvenim mrežama lakše uspostavljaju odnose sa drugim osobama ali imaju i kvalitetniji ljubavni život.

To je zaključeno na osnovu rezultata dve studije. U prvoj su analizirani podaci istraživanja u kome je učestvovalo 5.327 Amerikanaca, od 18. do 94. godine, bez emotivnog partnera. Pokazalo se da 28 odsto ispitanika redovno koristi smajlije.

Tri odsto bar jednom šalje ovaj simbol u svakoj poruci, a dva i po odsto više puta prilikom SMS komunikacije. Rekli su da "male žute osmehe" koriste kako bi porukama dali veći lični pečat, lakše izrazili osećanja i saopštili nešto brže. Osobe koje su češće slale smajlije išle su na više ljubavnih sastanaka i bile seksualno aktivnije poslednjih godinu dana.

Druga studija je obuhvatila manju internet-anketu u kojoj su učestvovale osobe starosti od 18. do 71. godine. A pokazala je da redovna upotreba smajlija vodi ka češćem seksu, što podrazumeva i više seksualnih partnera tokom protekle godine.

#Seks

#Smajli

'