AKTUELNO

Da li zavođenje zaboravljena veština?

Miloš Koprivica, osnivač škole za zavođenje koja nosi naziv "Društvena dinamika u službi zavođenja", ističe da je lični razvoj baza zavođenja.

- Ovo nije škola zavođenja, ovo je udruženje koje okuplja ljude koji se interesuju za lični razvoj. Muškarci kroz rad na sebi, uče da se osećaju dobro u svojoj koži, lakše prilaze ženama i privlače kvalitetne žene - naveo je Koprivica.

Kako je dodao, svako ima svoju kvalitetnu ženu - za nekog to znači jedan tip, a za nekoga drugi tip devojke.

Foto: RTV Pink

On je ukazao da postoje tri grupe muškaraca - oni koji su kao mali pokupili neki model ponašanja iz kuće i oni nisu svesni šta rade, ali njima uspeva. Njima pomoć, uglavnom nije potrebna.

Koprivica je rekao da su drugi tip oni koji nisu imali uzor u detinjstvu i nisu uspeli da pokupe veštine, treći su oni koji teško “upijaju” veštine i potrebno im je više rada. Cilj je da postanu socijalno opuštene osobe, a baza je lični razvoj.

- Mi muškarci smo kao na dugme, upališ ga i ugasiš, a žene su kao potenciometar, pa predigra počinje i pre nego što se vidite. Važna je i postigra. Treba imati strpljenja -istakao je Koprivica.

Neuropsihijatar prof. dr Jovan Marić je naveo da statistika pokazuje da se muškarcima više dopadaju plavuše, jer vole da dominiraju

Foto: Pixabay.com

- Žena bira muškarca, koji će nju da odabere - istakao je Marić koji navodi da je zavođenje prvi korak, a telesna komunikacija završni.

On je istakao da su ispitivanja pokazala da bi prema mišljenu žena udvaranje trebalo da traje 24 sata i muškarcima savetovao da nakon seksa ostanu u zagrljaju žene, ostanu budni, razgovaraju, miluju je…

Takođe, Marić je ukazao da prema istraživanjima muškarac treba da sluša ženu dva sata dnevno.

Glumica i književnica Iva Štrljić smatra da zavođenje nije zaboravljena veština, već se promenio način na koji ljudi zavode.

- Mislim da se to nigde ne može naučiti osim u kući, jer se dobar način komunikacije ne može naučiti nigde osim u kući. Kada dete naučite da razgovara, da čita, možete da ga pripremite za neku životu situaciju i susret sa nekim - navela je Štrljić.

Foto: RTV Pink

Ona je dodala je zavođenje moć dobre komunikacije, pametno i precizno razgovarati sa osobom koju želite da zavedete.

Štrljić je istakla da svaku osobu privlači nešto drugo:

- Nekoga će privući muškarac koji ume da pleše, a meni se uopšte ne dopada kada muškarac ume da pleše ili praktikuje jogu.

#Ljubav

#Zavođenje

'