AKTUELNO

Saznajte šta je potrebno da potpuno zaštitite svog kućnog ljubimca.

Verujemo je da je vaša prva misao kada zagrlite vašeg kućnog ljubimca–koliko ga samo volim i koliko mi samo ljubavi mi pruža! Gledate u njegove nasmejane okice i uživate u igranju sa njim, i podrazumevate da je sa njim uvek sve u redu i da je zdrav. Ali, kada bi vaše kuce, mace i ostali kućni ljubimci mogli da govore, verovatno bi vam rekli dosta stvari koje možda ne biste očekivali, kao što su: „Hej, pa treba mi malo više šetnje, nedostaješ mi kada me ostaviš ceo dan samog, i meni trebaju vitamini, nešto se osećam malaksalo.“

Ipak, stvar koju bi vam vaš ljubimac najčešće rekao je: “ Danas me boli stomak i nije mi prijala ona hrana, zato sada tako cvilim dok ne prođe. Možeš li mi nešto dati da mi bude bolje?” Ili “Osećam da ću se razboleti, imam čudan osećaj u stomaku i osećam se naduto. Imaš li rešenje za moj problem”?

Foto: Pixabay.com

Iako se svi verovatno svojski trudite da maksimalno zaštitite svog ljubimca od svega, oni su svakodnevnom kako u vašem domu, tako i napolju, pod udarom opasnih klica, bakterija i virusa. Verovatno niste znali da je čak 80% imunološkog sistema vašeg kućnog ljubimca smešteno u njihovim crevima. Čak oko 1.000 različitih bakterija i mikroorganizama obitava u sistemu za varenje vaših pasa ili mačaka. Virusi i bakterije ulaze u telo vašeg ljubimca kroz usta, a dobre bakterije su prisutne počevši u ustima i kroz njegov ceo gastrointestinalni trakt.

Cilj je održati dobre bakterije koje čuvaju primarni imuni sistem vašeg ljubimca. Kako to postići? Jednostavno-probiotikom za kućne ljubimce. Postavljate sada pitanje šta je probiotik za pse i mačke i zašto im je uopšte potreban?

Probiotici su živi mikroorganizmi koji žive u različitim delovima tela vašeg psa ili mačke, uključujući sistem az varenje, usnu šupljinu, polni organ, nosnu šupljinu, organe za disanje i kožu. Termin probiotski bukvalno znači “za život”, od latinskog značenja reči pro- “za” i grčke reči bios što znači “život”. Probiotike onda možemo doslovno prevesti kao “za život potrebne dobre bakterije”. Održavanje dobre ravnoteže dobrih (protiv onih loših) bakterija, je od vitalnog značaja za zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Foto: Pixabay.com

Dobra ravnoteža probiotika pomaže u smanjenju svih upala u telu vašeg psa i mačke, i tako smanjuje njihovu podložnost hroničnim bolestima. Probiotici podržavaju varenje, kao i apsorpciju vitamina i minerala. Oni pomažu hranjivim organima vašeg psa i takođe sintetišu neke važne hormone, serotonin na primer , a neki sojevi su čak efikasni u popravci DNK.

Gde naći ovaj probiotik za kućne ljubimce, pitaćete? Ali mi imamo rešenje za vas. Vetbion je jedinstveni probiotik za pse i mačke koji u sebi sadrži kombinaciju probiotske kvasnice Saccharomyces boulardi, probiotske bakterije Bacillus subtilis, kao i cink, magnezijum i vitamin D3. Kako deluje svaki od ovih sastojaka probiotika?

Saccharomyces boulardii ima 10 puta veću površinu od ostalih probiotskih bakterija čime vezuje za sebe patogene (bakterije, toksine i viruse) i ubrzava njihovo izbacivanje iz organizma. Otporan je na sve antibiotike, pa se jedini preporučuje uz korišćenje antibiotika.

Bacillus subtilis je poznat kao IMUNO stimulator. On jača imuni sistem pasa i mačaka i pomaže im u odbrani od patogena i opasnih stranih klica, kao i loših bakterija i virusa.

Foto: Pixabay.com

Cink smanjuje intenzitet dijareje kod psa i mačaka, poboljšava aposrpciju vode i elektrolita i sprečava mogućnost dehidratacije. Istovremeno pomaže regeneraciju epitela creva i obnavljanje njegove funkcije.

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala koji sprečava grčeve i smiruje rad creva, a vitamin D3 pomaže u komunikaciji između dobrih mikroorganizama i domaćina.

Vetbion takođe snažno stimuliše i povećava količinu sekretornog imunoglobulina A (IgA), koji se vezuje za alergene, bakterije i viruse i ostale mikrobe i tako štiti vašeg ljubimca od napada štetnih organizama iz spoljašnje sredine. Vetbion takođe u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje stomačnih problema kod vaših kućnih ljubimaca.

Obezbedite svom ljubimcu Vetbion i omogućite mu potpunu zaštitu od bakterija i virusa, sprečite stomačne probleme i podignite imunitet, kako bi bio potpuno zdrav i uživao zajedno sa vama. Jer znamo da je deo porodice i da je voljen.

Više o Vetbionu, karakteristikama i načinu upotrebe, pročitajte više na sledećoj adresi: https://vetbion.com/

#Mačka

#Pas

#ljubimci