AKTUELNO

Trik je jednostavan.

Ako vam kažemo da će suvo četkanje vaše kože grubom četkom da vam pomogne da se oslobodite celulita, poboljša prokrvljenost i da sjaj vašoj koži - da li biste se usudili da probate ovaj tretman?

Suvo četkanje je zapravo veoma rasprostranjeno i omiljeno među ženama, pa ga praktikuje čak i Gvinet Paltrov koja se kune u njegovo blagotvorno dejstvo. Ali, četkanje grubom četkom nam se čini i te kako čudno.

Zapravo, radi se upravo o suvom četkanju tako što se upotrebljavaju četke sa oštrim dlakama koje pomažu da se uradi suvi piling kože. Tretman treba da pomogne u poboljšanju limfne drenaže i cirkulacije. Četke dolaze u različitim oblicima i veličinama, a dlake trebaju da budu podnošljivo grube kako biste mogli da prelazite njima preko lica i tela. Ponekad imaju i dugačku dršku kako biste mogli da dohvatite sva nezgodna mesta.

Najveća korist jeste piling, jer suvo četkanje čini da koža izgleda bolje tako što se otklanjaju mrtve ćelije kože. Neke žene se kunu da je ovo idealan tretman protiv celulita. Suvo četkanje pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu, pa time smanjuje upale i ojačava vezivno tkivo čime smanjuje vidljivost celulita.

Treba napomenuti da je suvo četkanje verovatno najmanje efektivan metod borbe protiv celulita i mali broj dermatologa ga preporučuje. Trebate da izbegavate suvo četkanje ukoliko imate suvu kožu, osetljivu ili kožu sklonu ekcemima i upalama. Ukoliko želite da vidite neke rezultate morate da se četkate baš svakog dana, bez izuzetka. Efekti suvog četkanja su kratkotrajni i jednom kada stanete celulit se vraća.

#Celulit

'