AKTUELNO

Evo kako da sačuvate svoju dobru liniju.

Leto je za nama, malo smo se opustili. Poneki kilogram viška je lakše prikriti jesenjom garderobom, jer znamo da je naredno leto tek sledeće godine. Dajemo sebi oduška i nosimo se mišlju da smemo da pojedemo nešto što i ne bi baš trebalo, jer ‘’ima vremena’’ da se novi višak skine. Nemojte se zavaravati! Trebalo bi da vodite računa o svom izgledu i zdravlju, pre svega, tokom cele godine. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da savladate apetit i budete fer prema svom organizmu:

1. Čuvajte se ‘’čuvanja’’

Dug dan na poslu je za vama. Namerno niste jeli ništa što bi vas držalo sitim. Znate da uveče idete kod dragih prijatelja ili rođaka na slavsku trpezu i zato se ‘’čuvate’’. Trebalo bi da zaboravite na ovakve loše navike. Prvo, dugo izgladnjivanje neće ostaviti dovoljno prostora za ogromne količine teško svarljive hrane, koja je najčešće masna i kalorična, kao što mislite. Ovakav postupak učiniće vaš metabolizam usporenim i eto viška kilograma. Unećete za relativno kratak vremenski period veliku količinu razne hrane i nakon toga, osećaćete se tromo i pospano. U kombinaciji sa ponekom čašicom alkohola, moguće je da vaš organizam reaguje mučninom, pa čak i dijarejom. Jedite više manjih obroka dnevno, važno je da hrana koju unosite bude bogata vlaknima kako biste metabolizam održavali aktivnim.

Foto: Pixabay.com

2. Unosite dovoljno tečnosti

Nikada nije na odmet isticati važnost ove stavke. Hidriranost organizma je veoma važna uvek i svakog dana, a pogotovo kada unosimo više hrane nego što bi trebalo, u kratkom vremenskom periodu. Naročito tokom novembra, na svakih nekoliko dana imamo poneku slavu. Dešava se čak i da istog dana želimo da ispoštujemo dva domaćina, pa se selimo sa gozbe na gozbu. Zamislite svu tu količinu hrane koju unesemo na gomili i zaprepastićete se. Treba ispoštovati domaćina i domaćicu i poslužiti se, ali umereno, vodeći računa o zdravlju. Zato treba unositi dovoljno vode i nezaslađenih čajeva, kako bismo održavali metaboličke procese ćelija urednim. Takođe, voda pospešuje izbacivanje viška soli i masnoća iz organizma.

3. Ne bi trebalo samo leti da izgledamo lepo

Ne zaboravite da je unutrašnji mir i zadovoljstvo sobom u tesnoj vezi sa fizičkim izgledom. Nemojte biti rob instant mršavljenja i sezonski izgledati dobro. Neka zadovoljstvo izgledom bude deo vašeg imidža tokom cele godine. Na kraju krajeva, dugoročno posmatrano, nikako nije zdravo da vam kilaža varira do 10 kilograma godišnje. Trebalo bi da uživate u dobroj hrani, ali i da se osećate dobro u svojoj koži. Nutricionisti preporučuju upotrebu Herbafast Fiber, prirodnog preparata bogatog vlaknima, koji pomaže u procesu mršavljenja i održavanja željene težine. Njegov specifični sastav ima blagotvorno dejstvo na metabolizam. Herbafast Fiber sadrži kompleks vlakana u kombinaciji sa mineralima i vitaminima, koji čine imuni sistem otpornim tokom procesa mršavljenja. Ovaj prirodni preparat čini da se osećate sito i sprečava da se masne naslage stvaraju u organizmu. Nastavite da uživate u jelima koja volite u umerenim količinama, uz unos dovoljno tečnosti. Hrana koju najčešće jedemo na slavama podrazumeva visok izvor kalorija i masti. Zato je neophodno da unosimo povećan izvor biljnih vlakana, kako bismo uspostavili balans u organizmu.

Foto: Pixabay.com

4. Ako je zima nije lav!

Nastupio je hladniji period, dani su kraći, hrana koju unosimo teško svarljiva… Ništa od navedenog nije izgovor za nebavljenje fizičkom aktivnošću. Pod ,fizičkom aktivnošću ne podrazumevamo samo vođeni trening u teretani ili fitnes klubu. Razmdrajte se, aktivirajte svoje telo. Nemojte čekati kasno proleće da biste se setili da leto i laganija garderoba stižu uskoro. Šetajte, praktikujte brzo hodanje, ako vam je trčanje zamorno. Postoji pregršt fizičkih aktivnosti, sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Druženje na slavama i uživanje u kulinarskim specijalitetima vrednih domaćica jeste divno, ali ne zaboravite svoje zdravlje.

Više o pametnim savetima za očuvanje idealne linije tokom hladnijih meseci pročitajte više na sledećoj adresi: https://herbafast.com/blog-za-mrsavljenje/

#Slava

#mršavljenje

'