AKTUELNO

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su žene muškarcima najprivlačnije u vreme ovulacije. Tokom tih nekoliko plodnih dana, žena miriše neodoljivo, zahvaljujući hormonu estradiolu, koji je u to vreme na vrhuncu.

U maloj studiji koja je sprovedena na Univerzitetu u Bernu učestvovalo je 28 žena, koje su bile na specijalnom režimu ishrane, a naučnici su ih zamolili da spavaju sa pamučnim blaznicama pod pazuhom.

Ti ulošci skupljali su, ispostaviće se, neodoljivo privlačan miris žene koja upravo ovulira.

Ulošci su zatim zamrznuti, odmrznuti i onda je 57 muškaraca "ocenjivalo" koliko im se miris dopada.

Ispostavilo se da što je nivo estradiola viši, muškarcima je miris provlačniji.

- Verujem da je saznanje o tome šta nas čini privlačnim suprotnom polu svima interesantno - kaže autor studije dr Darija Knoh, prenosi britanski "Metro".

- Hemijska komunikacija tokom reproduktivnog perioda je jedno od glavnih 'oružja' i u životinjskom carstvu, a naši rezultati pokazali su da je značajna i kad je naša vrsta u pitanju. Hemijski signali u ovom slučaju odražavaju reproduktivni potencijal žene koji je tokom ovulacije na vrhuncu.

Ranija istraživanja pokazala su da je muškarcima i žensko lice privlačnije kad je žena u plodnim danima. Priroda je sve udesila - žene su najlepše i mirišu neodoljivo upravo onda kad mogu da ostanu u drugom stanju.

#Miris

#Parfem

#Žena

'