AKTUELNO

Budite lepe, profesionalne i sređene uz pomoć ovih malih saveta koje možete primeniti već sledeće jutro.

Ako zbog posla morate ustajati rano, onda se verovatno često suočavate s tipičnim bjuti problemima zaposlenih žena.

Podočnjaci, neposlušna kosa i nepostojana šminka samo su neki od njih, a svi vam mogu potpuno upropastiti dan. Ipak, to ne mora biti tako. Čak i ako na posao odlazite u najranijim jutarnjim satima, možete izgledati lepo tokom celog radnog dana, a u tome vam mogu pomoći ovi jednostavni beauty trikovi:

1. Koristite prajmer -  Vaša šminka imaće najviše šanse za preživljavanje dana na poslu ako u svoju mejkap rutinu uvrstite i prajmer. On priprema kožu za šminku i pomaže je održati na mestu, usprkos svim spoljašnjim uticajima. Naravno, pre nanošenja prajmera, lice je svakako potrebno namazati hidratantnom kremom i taj korak ne biste nikada smele preskakati.

2. Spasite kosu šamponom za suvo pranje - Ako ste zaboravile večer pre da operete kosu, a probudile ste se prekasno da biste to obavile ujutro, tu je vaš verni pomoćnik - šampon za suvo pranje. Stvoren baš za ovakve (ne)prilike, ovaj šampon u trenu će osvežiti vašu splasnutu i masnu kosu i ulepšati vam dan.

3. Nabavite puder u prahu - Nakon celog dana na poslu koža postaje sve sjajnija, ali ne u pozitivnom smislu. To nikako nije izgled koji želite postići, pa bi bilo najbolje da nakon šminkanja na lice nanesete lagani sloj pudera u prahu, koji će koži dati mat izgled.

Bonus savet: Umesto sunđerom, puder u prahu nanesite četkicom, kako biste ga lakše mogli dozirati.

4. Nosite svuda sa sobom papiriće za upijanje sjaja na licu - Papirići za matiranje lica, proizvod su koji treba uvek da imate u svojoj torbici. T-zona se u stresnim okolnostima masti još češće, ali ovi papirići će u trenu upiti tu mast i vi ćete izgledati svežije i lepše.

5. Ostanite hidratizirani - Ovaj savet isplati se ponoviti još stotinu puta ako treba, jer ako ne pijete dovoljno vode, to se negativno odražava na vaš izgled, ali i na celokupno zdravlje. Nemojte čekati da dođete do posla kako biste utolili žeđ, nego uvek u torbi nosite flašu obične vode. A ako na poslu zbog stresa često zaboravljate da pijete vodu, onda instalirajte neku od brojnih aplikacija koje će vas na to podsetiti.

6. Kad sve propadne - Ponekad dan na poslu može biti takav da baš nijedan od ovih trikova ne pali. U tim danima najbolje je imati sa sobom još jedan dodatan autfit ili bar još jednu bluzu ili majicu. Kad se počnete osećati loše i neprivlačno, svež i mirišljav komad odeće popraviće vam dan i raspoloženje.

#Lepota

#Posao

#Žena

'