AKTUELNO

Brazde mogu da menjaju mesto, a obično ih prati peckanje i nelagodnost, naročito pri jelu kiselih i začinjenih namirnica.

Brazde na jeziku su manje-više uobičajena stvar. Ali ekstremne brazde obično uplaše ljude pa se oni zapitaju šta to može da znači i iznad svega, da li je opasno. Evo odgovora.

Izbrazdani jezik označava upalno stanje, i kod ljudi kod kojih se pojavi obično izaziva probleme pri unosu slatkog, slanog i začinjenog.

SIMPTOMI:

Pored očiglednih brazdi, tu je i crvenilo. Brazde mogu da menjaju mesto, a obično ih prati peckanje i nelagodnost, naročito pri jelu kiselih i začinjenih namirnica.

ŠTA TO ZNAČI?

Pre svega, možete da odahnete jer ovo nije ništa alarmantno. Brazde na jeziku su znak starenja, baš kao i brazde, odnosno bore, na licu. Ipak, postoji jedna situacija kada od bezazlenih ove brazde mogu da postanu opasne, a to je ukoliko dozvolite da se u tim rupicama skupljaju bakterije, zbog čega jezik još više boli, a u ustima se javlja neprijatan zadah. Zato, ukoliko i vas muče ove brazde, znajte da morate da vodite duplo više računa o higijeni.

#Jezik

#Simptomi

#Zdravlje

'