AKTUELNO

Kad propustite let, a to može svakome da se desi, prvo se osećate bespomoćno i šokirano.

Međutim, koliko god da ste zatečeni situacijom, ovi saveti će vam pomoći da lakše pređete taj inicijalni šok.

Na prvom mestu, ne smete da paničite. To je osnovno i najsloženije pravilo. Jako je teško ostati miran kada svojom ili tuđom krivicom propustimo let. Ali vikanje i nerviranje zbog aviona koji je već otišao ga neće vratiti. Ono što zaista treba da uradite jeste da se fokusirate na to kako najbolje možete rešiti problem u kojem ste se našli.

Zbog toga, smirite se i pokušajte da razmislite hladne glave pa će sve vaše moždane ćelije sarađivati s vama i brže ćete doći do rešenja.

Pitajte radnike na aerodromu šta možete da uradite. Ukoliko propustite let u 12 sati, idite do info-pulta i raspitajte se kada je naredni let za istu destinaciju. Veoma su česte situacije gde se karta može zameniti za drugu ili gde jednostavno možete rezervisati prvi sledeći let i stići na željenu destinaciju na vreme. Međutim, u nižerazrednim avio-kompanijama se često dešava da vam se radnik nasmeje u lice kada mu zatražite zamenu karte. Nemojte da vas ovo dodatno uznemiri.

Iskoristite vreme koje ste dobili jer ste izgubili let. Kada se nađete u situaciji u kojoj ste u stranoj državi a naredni let je tek dan posle ili za više od deset sati, pokušajte maksimalno da iskoristite vreme koje imate. Ukoliko vaš avion ne leti do sutradan ujutro, pozovite taksi i rezervišite hotel i obiđite grad i pokušajte da izvučete najbolje iz situacije u kojoj ste se našli. Mnogo je bolje vreme provesti istražujući, nego žaleći za nečim što ne možete vratiti.

#Aerodrom

'