AKTUELNO

Iako je reč o stranim imenima, možda baš upravo na ovoj listi pronađete neko koje vam se dopada.

Popularna serija "Igre prestola" i dalje ima uticaj na mlade roditelje koji se sve češće opredeljuju da svojoj deci daju ime koje je baš zasnovano na fiktivnim likovima, piše britanski Independent, a prenosi superžena.rs.

Imena glavnih junaka i junakinja iz naučno-fantastične drame i knjige sve češće zauzimaju vrh liste najpopularnijih imena u Engleskoj i Velsu. Rekordan broj (76) beba ženskog pola dobile su ime Kalisi u 2017. godini, majci zmajeva koju je igrala Emilija Klark a koje se grubo prevodi kao kraljica. Osim Kalisi, veoma je popularno i Deneris, kao i Sansa koju mnogi roditelji daju prema jednom od ključnih likova u seriji.

Prema podacima, najpopularnije žensko ime iz serije "Igre prestola" je ubedljivo Arja, čak 243 novorođenih beba je dobilo ovo ime u 2017., a 302 samo godinu pre, dok među dečacima prednjači Tirion. Kada je reč o kreativnim imenima i "Ratovi zvezda" jednako su popularni među decom: Leja za devojčice, a Rej za dečake. Zanimljivo je da roditelji često, po liku iz filma, daju muškoj deci ime i Kajlo, a reč je o psihopati i ubici koga u ovom ostvarenju igra Adam Drajver.

#Beba

#Ime

#deca

'