AKTUELNO

Leto još nije završeno, ali vreme je da vidimo šta dekorateri predlažu za uređenje doma za nastupajuću sezonu.

Mada asocira na more i tople dane, plava boja biće aktuelna i sa jesenjim sivilom. Za dašak svežine, romantike i vedrine pobrinuće se ružičasta, a ljubitelji glamuroznih detalja imaju razloga za radost jer se zlato vraća na velika vrata (investiranje u tepih koji izgleda kao da je posut zlatom je pun pogodak).

Ove jeseni u modu se vraća nameštaj koji izgleda prirodno. Etno stil koji uključuje lampe od ratana, tepihe sa šarama, dekorativne prekrivače biće odličan saveznik u borbi protiv kiše i sivila. Vesela protivteža kraćim i sumornijim danima je i ružičasta boja koja daje toplinu domu. Dobro se slaže uz metal, tamnije neutralne boje i sivu. Za jači utisak kombinujte je uz jarku ljubičastu.

Ko, pak, ne voli roze, može da izabere tamno plavu. Prijatna je za oko, a opet odlična za zimski period, pogotovo ako se kombinuje sa zlatom na tapetama. I upravo je zlato boja godine. Bilo je tu tokom proleća i leta i opstaje i tokom jeseni i zime. Dekorateri predlažu zlatni tepih pogotovo ako ga kombinujete sa moderno restauriranim starim nameštajem.

Ljubiteljima živopisnih i jarkih boja, oblika i tekstura dopašće se trend koji se naslanja na boho stil. Pruge, tačke, geometrijski oblici na tkaninama, prekrivačima, zavesama, pa i foteljama - slobodno izaberite nešto od toga i nećete pogrešiti. I boje su jarke, a linije pročišćene. Da biste ispratili ovaj trend, ipak, ne samo da morate da budete hrabri, već i oprezni, da ne biste otišli u kič.

Foto: Pixabay.com

Zato, ako niste sigurni da to možete da izvedete, bolje da se držite jednostavnosti. A ova jesen nudi nešto i za poštovaoce minimalizma. Oni će radosno dočekati povratak crnih detalja, poput polica, stočića, ormarića koji treba da budu svedenih elegantnih linija. Za šik efekat, kombinujte dašak crne sa velikim cvetnim motivima na foteljama, zidovima, jastučićima.

I kuhinje su pretrpele promenu, nema više jednog stila, već kombinacije različitih. Radna površina od kvarca, kuhinjski delovi od drveta ili tamni delovi nasuprot svetlom mermeru - slobodno se igrajte jer različite teksture su tu da se međusobno dopunjuju.

Savet plus: Jednostavan trik za jesenji enterijer su mekani, topli detalji. Rasporedite prekrivače i jastuke na fotelje i trosede, zavese vratite na prozore, a ako imate neki paperjasti tepih, sada je vreme da ga stavite na pod.

#Jesen

#Kuća

#moda

#trend

'