AKTUELNO

Kesten na francuski način je prava jesenja poslastica koja će probuditi sva vaša čula.

Jesen ne volimo zbog hladnog i kišovitog vremena, ali nam ova sezona nam donosi kuvano vino i kestenje. Ukoliko ste do sada probali kuvano i pečeno kestenje, vreme je da isprobate originalnu francusku poslasticu – karamelizovano kestenje.

Karamerlizovani kesten se često može naći u meniju francuskih deserta. Teško je opisati njihov ukus, posebno ako smatrate da je pečeni kesten nešto između ukusa pečenog krompira i kikirikija. Karamelizovani kesten je sladak (što je logično), mekane je teksture i veoma delikatan. Možete ih pripremiti i jesti kao bombone.

Sve što vam je potrbno za ovu poslasticu je kestenje i šećer.

Način pripreme:

Kestenje skuvajte ili ispecite i očistite od kore. U tiganj sipajte šećer i ravnomerno ga rasporedite. Na srednjoj temperaturi otapajte šećer, pokušavajući da ga ne mešate. Nakon što postane tečan, počnite mešati, ali pazite da vam šećer ne izgori. Uklonite sa ringle kad karamel postane zlatne boje.

Na ravnu radnu površinu postavite foliju. Podignite jedan kraj i stavite ispod nje nešto da karamel ostane u jednom pravcu. Potapajte kestenje u karamel i stavite na foliju da se suši.

#Divlji kesten

'