AKTUELNO

Sitnice na koje ne obraćate pažnju mogu ozbiljno da naruše vaše zglobove. Reagujte na vreme!

Najvažniji minerali za ljudski organizam su kalcijum, fluor, gvožđe,,magnezijum, kalijum, natrijum, jod i hrom. S obzirom na sve zastupljenije poslove koji podrazumevaju višečasovno sedenje, nedostatak minerala pogađa sve uzraste i zato je važno da konačno preduzmete nešto kako bi se sprečile ozbiljnije komplikacije.

Nedostatak minerala najčešće utiče na zglobove, mišiće i tetive. Prema istraživanjima, ovaj problem je kod žena moguć čak četiri puta više nego kod muškaraca.

Foto: Pixabay.com

LABAV ZGLOB, VEĆA MOGUĆNOST IŠČAŠENJA

Najpokretljivi zglobovi na ljudskom telu su rameni i skočni zglob. Starenjem dolazi do slabosti mišiča i oštećenja hrskavice, ali ukoliko na vreme ne preduzmete mere prevencije, ovaj problem može znatno ranije da nastane i ozbiljno utiče na vašu pokretljivost.

Labav zglob dovodi do gubitka radne sposobnosti, što može značajno da utiče na kvalitet vašeg života.

Foto: Pixabay.com

SAVET NUTRICIONISTA ZA ZDRAVE ZGLOBOVE

Kalcijum je najvažniji mineral za zdrav mišić koji sprečava nastanak osteporoze i održava vaše mišiće i kosti. Najviše se nalazi u mlečnim proizvodima, brokoliju, bademima, soji, orasima i suvim šljivama. Takođe, magnezijum utiče na kvalitet kostiju, a da biste povećali gustinu kostiju, savet je da unosite što više zelenog povrća koje je bogato ovim mineralom.

SAVET LEKARA ZA ZDRAVE ZGLOBOVE

Kako biste delovali na uzrok nastanka bolova u zglobovima i zaustavili upalni proces, savet farmaceuta je da koristite proizvode koji imaju snažan antireumatski efekat. Proizvodi koji sadrže prirodne sastojke poput korena harpagofituma ili đavolje kandže, koji ulaze u sastav preparata Zglobex Doloaktiv, efikasno i uspešno ublažavaju simptome reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.

Bolesti zglobova prate bolovi, ograničen obim pokreta, otok i crvenilo, pa je uticaj na svakodnevne aktivnosti veliki.

Foto: Pixabay.com

Razvoj kasnijih komplikacija u vidu deformiteta i nepokretnosti zglobova, odnosno reumatoidnog artritisa, dovoljan je razlog da zdravlje zglobova ne zanemarite i na prve simptome delujete odgovorno. Uklonite uzrok bola u zglobovima i nastavite da živite aktivno!

Pink.rs

#zglobovi

'