Od davnina se koristi kao izuzetno zdrav začin, utvrđeno je da snižava novo šećera u krvi, ne podstičući preterano lučenje insulina, što je važan faktor pri mršavljenju.
Cimet je odličan začin i leti, kada svaki desert od jabuka učini čarobnim, a s jeseni i u toku zime je nezamenjiv dodatak svakom toplom napitku. U svemu tome, nismo ni svesni koliko je dragocen za naše zdravlje.
Uspešno topi i masne naslage. Reguliše probavu, smanjuje trigliceride i loš holesterol u krvi. A što je najvažnije, kada ga koristimo za vitkost, ne moramo da gladujemo.
Jelovnik ne mora drastično da se menja, potrebno je samo u doručak i ručak dodatno uključiti običan jogurt sa kašikom cimeta ili štapić ili kašičicu cimeta dodati u pola litra skuvane vode. Skuvani napitak treba poklopljen da odstoji pola sata, a pije se ujutro na prazan želudac.
#Cimet
#Dijeta
#Začin.