Piletina je uvek pravi izbor, ali probajte i nešto drugačije. Napravite jelo koje donosi u vaš dom potpuno nove mirise, a ukus će oduševiti sve one koji probaju ovaj pravi specijalitet - piletina u soku od pomorandže.
Potrebno je:
pile od 1,5 kg
3 pomorandže
koren celera
manja glavica luka
3 zrna karanfilića
veza peršuna
0,5 dl vinjaka
50 g maslaca. so, biber
Priprema
Pile operite, osušite, isecite na komade, posolite i pobiberite. Jednu pomorandžu prepolovite i u njenu koru zabodite zrna karanfilića. Preostale pomorandže dobro operite, oljuštite, koru sitno iseckajte, a pomorandže iscedite. Na vrelom ulju propržite seckani luk, dodajte komade piletine i pržite da porumene sa obe strane. Prelijkoru pomorandže, polutke pomorandži sa zrnima karanfilića i celer isečen na tračice. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, sklonite poklopac i kuvajte još pet minuta. Meso i celer rasporedite u tanjire i prelijte sokom u kojem su dinstani.
#Pileće meso
#Začin.