AKTUELNO

Statistika kaže da je problem impotencije u svetu sve rasprostranjeniji. Najnovije studije pokazale su da ovaj problem sve češće pogađa muškarce mlađe od 40 godina. Postoji nekoliko saveta koji vam će vam pomoći u borbi sa erektilnom disfunkcijom.

Šta je najčešći uzrok erektilne disfunkcije?

Erektilna disfunkcija je složen psihofizički proces. Njeni uzroci mogu biti mnogobrojni. Postoji niz različitih uzroka disfunkcionalnosti urogenitalnih organa muškaraca, kako fizioloških, tako i onih koji potiču iz spoljašnje sredine. Problem može biti uzrokovan patofiziološkim poreklom i tada govorimo o vaskularnoj, neurogenoj, anatomskoj i psihogenoj disfunkciji.

Najčešći uzrok vezan je za vaskularni sistem muškarca i javlja se usled smanjenog arterijskog dotoka krvi u penis. Jedan od važnijih uzroka može imati veze i sa upalom tkiva prostate, što takođe dovodi do nemogućnosti postizanja i održanja erekcije. Uzroci na koje možemo uticati jesu: promena načina života, okretanje zdravijim navikama, smanjenje stresa.

Foto: Unsplash

Kako prepoznati problem?

Svakom muškarcu se u nekom trenutku života dogodi problem ovakve vrste i to je normalno. Problem nastaje onda kad počne da se ponavlja i utiče na kvalitet vašeg seksualnog života i samopouzdanje. Ako posumnjate da imate sličan problem, treba da znate da niste jedini, i da je u najčešćem broju slučajeva problem sa impotencijom itekako izlečiv.

Koraci ka izlečenju su:

1. Razgovarajte sa partnerkom.

Ne ustručavajte se da podelite svoja osećanja sa partnerkom. Ne brinite, nećete biti manje mačo muškarac u njenim očima. Ne zaboravite da je problem koji imate zajednički, jer se odražava na vaš seksualni život i opšte zadovoljstvo vezom. Budite otvoreni i iskreni prema sebi, pre svega. Prvi korak u rešavanju problema jeste suočavanje sa njim.

2. Ostavite cigarete, smanjite alkohol!

Poznato je da alkohol opušta i povećava seksualnu želju, ali često odavanje piću za posledicu ima suprotan efekat. Osim što nepovoljno utiče na kardiovaskularni sistem i izazivač je brojnih oboljenja unutrašnjih organa, jedan je od uzroka nemogućnosti postizanja i održanja erekcije. Duvanski dim sužava krvne sudove što onemogućava normalan protok krvi. Ako želite da povratite svoju seksualnu moć, ostavite ili svedite njihovo korišćenje na minimum.

Foto: Pixabay.com

3. Nadoknadite nedostatak vitamina D.

Vitamin D ima veliku ulogu u proizvodnji testosterona. Ako ga tokom dana ne dobijete dovoljno, nivo testosterona se može smanjiti za čak 20%. Provedite dnevno barem pola sata na suncu kako bi dobili dovoljnu dozu ovog vitamina i uspeh u krevetu neće izostati. Neke studije su pokazale da je libido izraženiji tokom leta, a izloženost suncu je jedan od razloga za to.

Može li prostata uticati na libido?

Da, veoma. Prostata je žlezda koja se nalazi u mokraćnom kanalu muškaraca. Ona proizvodi tečnost koja je sastavni deo sperme. Kada dođe do njenog uvećanja u zrelim godinama, prostata pravi smetnje pri mokrenju, utiče na kvalitet života i sna, koji je jedan od ključnih faktora za proizvodnju testosterona. Samim tim, utiče i na postizanje erekcije.

Urolozi preporučuju prirodni preparat Afrička šljiva, koji pre svega otklanja smetnje pri mokrenju, poboljšava rad prostate, ali i jača potenciju. Kora stabla Afričke šljive sadrži dragocene sastojke koji su efikasni i pouzdani u borbi sa uvećanom prostatom. Blagotvorno dejstvo ove biljke otrkiveno je tokom perioda kolonizacije na prostoru afričkog kontinenta. Vekovima se koristila kao afrodizijak među plemenima u Južnoj Africi. Afrička šljiva preventivno deluje na zdravlje urogenitalnih organa, ali i leči pomenute probleme koji se u vezi sa njima javljaju.

Zato uzmite stvar u svoje ruke i zablistajte još večeras!

Autor: Pink.rs

#Muškarac

#Zdravlje

'