AKTUELNO

U početku biće teško, ali onda postaje navika.

Od onog trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorevate kalorije.

Sagorevanje kalorija ne znači da treba da gladujete, odlažete obroke, već da promenite jutarnju rutinu, kako biste gubili kilograme.

Donosimo pet saveta, koji će u početku biti obaveza, a posle navika.

Trčite

Ne zahteva se preveliki napor, niti višesatno vežbanje. Dovoljno je da počnete da trčite u okruženju, ili vežbate na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrzate metabolizam.

Intenzivirajte trening

Neke studije su pokazale da je dovoljno vežbati samo dva i po minuta, ali visokim intenzitetom i sagoreti više od 200 kalorija.

Vežbe za mišiće

Najbolji način da se potroše kalorije tokom celog dana jeste da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima radeći neke vežbe za mišiće. To možete ostvariti sa malim težinama, podižući ih dok gledate jutarnji program i uključiti nekoliko sklekova, čučnjeva... i spremni ste za uspešan dan.

Doručkujte

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba da ga preskočite. Prva stvar koju treba da učinite ujutru je da jedete, a zatim će vaše telo biti spremno da sagoreva kalorije.

Ne zaboravite grickalice

Ako ne verujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo obratiti pažnju na ono šta jede. Grickalice treba da budu bogate antioksidansima i proteinima, da bi metabolizam funkcionisao.

J. Stanković

#Dijeta

#Hrana

#Metabolizam

'