AKTUELNO

Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervisana samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa čak i bebe.

Jedini dostupan zvanični lek jeste hemioterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i "otrovom koji leči", jer pored kancerogenih, ubija i zdrave ćelije i tako uništava imuni sistem.

Međutim, jedan lekar kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17!

Naime, on poredi rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Verovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

U pitanju je doktor Harold V. Maner, profesor biologije i načelnik biološkog odeljenja na Univerzitetu Lajola u Čikagu.

- Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite.Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17 - tvrdi on.

Saveti doktora Manera za lečenje kancera

Doktor Maner veruje da je, pošto je po njegovom mišljenju u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za lečenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgra iz koštice kajsija. Naime, on smatra da je lek za rak leatril, jedinjenje koje se ekstrahuje iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.

Takođe, on savetuje da treba da jedete klice pšenice, za koje se veruje da su čudesni lek koji sprečava i leči rak. Bogate su tečnim kiseonikom i leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.U svojoj knjizi pod nazivom „Smrt kancera“, dr Maner tvrdi da je procenat izlečenja raka pomoću leatrila viša od 90 odsto, piše Urbanatural.in. Ujedno navodi i listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati da brinete da li ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17

– Koštice i semenke voća - jabuke, kajsije, breskve, kruške i suve šljive (najbolji izvor amigdalina)

– Varivo - kukuruz, pasulj, klice sočiva, grašak, pasulj sorte Lima, boranija

– Orašasto voće - Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australijski (makadamski) orah, indijski badem

– Bobičasto voće - crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode

– Žitarice - susam i laneno seme, ovseni griz, ječam, tamni pirinač, pšenični griz, proso, raž, heljda, šećerna trska

Vitamin B17 može se naći i u pivskom kvascu i mesu bundeve.

Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – hemikalije koje dospevaju u organizam putem hrane.

Obavezno vodite računa da dobro isprete ruke nakon pranja, kao i sudove nakon što ih operete tečnošću. Ako vam na posuđu ostanu tragovi hemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni ćeupiti otrove u sebe i završiće u vašem telu. Što se tiče uklanjaja otrova sa voća i povrća, Maner savetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.

#Rak

#lekovi

'