AKTUELNO

Sigurno ste bar jednom u životu čule bar jednu priču o tome kako je neka žena završila u hitnoj medicinskoj službi jer joj se nešto čudno desilo sa vaginom. Neke od tih priča sigurno su izmišljene – ali neke su i istinite i dobar su pokazatelj šta sve treba da držite dalje od svog initmnog dela.

Para

Navodno parna kupka za vaginu potiče iz Koreje, a radi se tako da skinete donje rublje te 20 minuta gole čučite iznad lavora punog vrele vode pomešane s eteričnim uljima i terapeutskim biljem. Mnoge parne kupaonice širom sveta nude razne udobnije verzije s posebnim stolicama na kojima se možete opustiti dok vam para šišti između nogu. Ali, radije se držite podalje od toga! Intenzivne arome mogu izazvati iritacije, a para opekotine.

Ulje čajevca

U ulju čajevca ponekad se kriju dodatne hemijske supstance koje mogu dovesti do iritacije kože genitalnog područja. Stoga se preporučuje da koristite maslinovo, bademovo i kokosovo ulje.

Čokolada i šlag

Ove poslastice, koliko god delovale erotično, sadrže šečer koji može promeniti pH-vrednost vagine. Ako neko baš želi da eksperimentiše sa šlagom i umakom od čokolade, onda neka ih nanosi samo na površinu i okolo, nikako ne dublje.

Vazelin

Legendarno sredstvo za „podmazivanje“ zapravo uopšte nije toliko jeftinija i dobra alternativa lubrikantima. Naime, proizvodi se od nafte, pa može izazvati neželjene reakcije.

Voće i povrće

Sigurno ste bar jednom pročitale kako je neko koristio krastavac umesto vibratora (da, postoji i to) i zbog toga još jednom upozoravamo da nikakvo voće i povrće ne može bti zamena za dildo ili polni organ. Zato, bolje izdvojte novac za seks-igračku ili nađite partnera, jer vađenje povrća iz vagine nije nimalo prijatno i bezbolno.

Sve što je dodirivalo anus

Sve što je bilo u kontaktu s vašim zadnjim otvorom može preneti fekalne bakterije na genitalno područje, a to dalje može uzrokovati neprijatne gljivične infekcije.

Oštri predmeti

Da li treba dodatno da objasnimo koliko je vagina osetljivo područje?

Tamponi natopljeni alkoholom

Bilo je više izveštaja o ženama koje su tampon natopile votkom pa stavile u vaginu. Navodno zato jer se tako brzo opiju. Ali nemojte to nikako da pokušavate, ni u najluđem snu.

Svetlucavi kamenčići

Ovaj trend se pojavio i nekako se održava u poslednjih pet godina. Sjajni kamenčići koji se kod "vajazzlinga" lepe oko vagine lako mogu zalutati u genitalno područje.

#Vagina

#Zdravlje

'