Želite da spremate nešto iz otalijanske kuhinje? Kaneloni sa tikvicam i spanaćem se oduševiti i probirljive.
SASTOJCI:
12 listova testa za lazanje 350 g pečuraka 250 g tikvica 25 g maslaca 150 g spanaća kašika nane 200 g rikota sira muskatni oraščić 150 g topljivog sira 100 ml kisele pavlake jaje, so
Skuvajte listove za lazanje prema uputstvu. Prodinstajte seckane pečurke i tikvice s maslacem i maslinovim uljem dok ne ispari sva tečnost. Začinite, pa dodajte spanać i nanu. U posudi pomešajte rikotu i muskatni oraščić. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano umešajte povrće. Tu smesu namažite na svaku koru za lazanje i zamotajte. Poređajte ih u vatrostalnu posudu tako da deo gde se kora spaja bude okrenut nadole. Preko kanelona prelijte umućenu smesu topljivog sira, jaja i pavlake. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, pa pred kraj pojačajte na 200 dok ne dobije zlatnu koricu.
#Recept
#Spanać