Vaša porodica će se oduševiti ovim receptom!
Sastojci
800 g pilećih grudi bez kostiju, 2 mesnate zelene paprike, 2 čena belog luka, 100 g kikirikija, 2 dl kisele pavlake, sveža majčina dušica, začin za piletinu, šareni biber, ulje, so
Način pripreme
Piletinu iseći na trake, pa joj dodati začin za piletinu, so i sveže mleveni šareni biber, promešati i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
Za to vreme paprike iseći na rezance i prodinstati na malo ulja, a zatim dodati beli luk isečen na krupne kockice. Sve to dinstati 2-3 minuta, uz stalno mešanje. Meso dodati prodinstanoj paprici, pa ga ispeći – uz povremeno mešanje.
Kikiriki istucati u avanu, a majčinu dušicu isčupkati na listiće. Piletinu izvaditi u činiju, pa joj dodati kikiriki i pavlaku, a na kraju sve posuti majčinom dušicom. Uz jelo služiti belo vino.
#Pileće meso
#Recept