AKTUELNO

Vaša porodica će se oduševiti ovim receptom!

Sastojci

800 g pilećih grudi bez kostiju, 2 mesnate zelene paprike, 2 čena belog luka, 100 g kikirikija, 2 dl kisele pavlake, sveža majčina dušica, začin za piletinu, šareni biber, ulje, so

Način pripreme

Piletinu iseći na trake, pa joj dodati začin za piletinu, so i sveže mleveni šareni biber, promešati i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.

Za to vreme paprike iseći na rezance i prodinstati na malo ulja, a zatim dodati beli luk isečen na krupne kockice. Sve to dinstati 2-3 minuta, uz stalno mešanje. Meso dodati prodinstanoj paprici, pa ga ispeći – uz povremeno mešanje.

Kikiriki istucati u avanu, a majčinu dušicu isčupkati na listiće. Piletinu izvaditi u činiju, pa joj dodati kikiriki i pavlaku, a na kraju sve posuti majčinom dušicom. Uz jelo služiti belo vino.

#Pileće meso

#Recept

'