AKTUELNO

Rezultati najnovijeg istraživanja biće vam dodatni podstrek za "aktivnosti" u spavaćoj sobi.

Naime, naučnici su došli do podatka da seks poboljšava pamćenje, ali i koncentraciju.

Postoji povezanost između seksa i nerava koji se nalaze u hipokampusu - delu mozga koji je zadužen za kontrolu emocija, pamćenja i nervnog sistema.

Žene koje redovno imaju seksualne odnose bolje su u pamćenju apstraktnih reči. Seks je dobar i za fizičko i za mentalno zdravlje, a sve to utiče na pamćenje.

Naučnici otkrivaju da veliku ulogu imaju hormoni i neurotransmiter koji su povezani sa pamćenjem i seksom, a koji mozgu daju signal da je nagrađen. I dok se žene mogu pohvaliti boljim pamćenjem, muškarci mogu poboljšati koncentraciju.

U San Francisku jedna organizacija svoje polaznike uči meditaciji koja dovodi do orgazma.

Neki od učesnika su doživeli i do neverovatnih 11 orgazma u samo jednom danu, a muškarci su izjavili da im je povećana koncentracija na poslu.

Ovim istraživanjem proučavan je i uticaj seksa na smanjenje stresa, pa je 39 odsto žena iz studije otkrilo da masturbira kako bi se opustilo. Kada je reč o anksioznosti, rezultati su iznenadili mnoge.

Naime, otkriveno je da kada žene dožive vrhunac, deo mozga koji se povezuje s anksioznošću i strahom ne pokazuje nikakvu aktivnost.

Zaključak je jednostavan – seksualna aktivnost štiti zdravlje.

S. M.

#Istraživanje

#Nauka

#Seks

'