AKTUELNO

Pratite sledeće savete i uspešno rešite problem.

Spavanje mnogima predstavlja omiljenu svakodnevnu aktivnost. Tada se organizam opušta i rasterećuje, ali brige i problemi nisu jedina stvar koju naše telo otpušta noću…mnoge supružnike i parove uopšte jako uznemirava ispuštanje gasova od strane njihovih partnera tokom noći. U snu, naši mišići se opuštaju, pa čak i one odgovorne za ispuštanje gasova ne možemo voljno kontrolisati kao što to možemo raditi kada smo budni. Ako i vaša veza ozbiljno trpi zbog ove neprijatnosti, vreme je da saznate kako se ova pojava može prevenirati i sprečiti.

1. Regulišite problem sa varenjem

Situacija je naročito kritična ako imate sindrom iritabilnog kolona (nervoznih creva) ili nepravilnog funkcionisanja creva. Dokazano je da prirodni preparati uspešno regulišu ovaj problem. Preporuka gastroenterologa je Flobian®, dijetetski suplement koji višestruko pomaže kod nadutosti i gasova u stomaku tako što: smanjuje ,nadutost, eliminiše gasove, otklanja bol u stomaku, reguliše praženjenje creva i popravlja sve gastrointestinalne funkcije.

Foto: YouTube screenshot

2. Ne jedite pre spavanja

Ako jedete neposredno pre spavanja, stimulisaćete sistem za varenje, a takva aktivnost će uzrokovati ispuštanje gasova tokom spavanja. Praktikujte da večerate barem četiri sata pre nego što odete na spavanje.

3. Izbegavajte spavanje na stomaku

Izbegavajte da spavate na stomaku ako ste skloni nadimanju, jer upravo ova poza pritiska stomak i pojačava gasove.

4. Povećajte unos vode

Povećavanje količine vode koju pijete poboljšaće vaše probavne procese i sprečiti nadimanje. Takođe može eliminisati neke od bakterija iz vašeg sistema. Preporučeni dnevni unos vode za muškarce i žene je osam čaša dnevno.

Foto: Pixabay.com

5. Koristite đumbir u ishrani

Đumbir je prirodna namirnica koja se preporučuje za regulisanje probave, gasova i svih stomačnih tegoba.

6. Pijte jogurt

Jogurt je odlična namirnica koja balansira brojne bakterije u vašem digestivnom sistemu. Pomaže u sprečavanju gasova i stomačnih infekcija.

7. Prestanite sa pušenjem

Pušenje izuzetno utiče na nadimanje i stvaranje gasova, tako da znate šta vam je činiti u vezi ovog poroka, naročito ako hoćete da se rešite ovih neprijatnih simptoma.

Foto: Pixabay.com

8. Izbegavajte gazirane proizvode

Preporučuje se izbacivanje svih gaziranih proizvoda, jer oni svojim specifičnim sastavom sa mehurićima proizvode dodatne gasove. Zamenite ih čašom limunade kad god je moguće.

Na koje još načine možete uspešno eliminisati nadutost i gasove pročitajte više na http://flobian.com/.

Pink.rs

#Spavanje

#Stomak

'