AKTUELNO

Šećer je namirnica koja izaziva veliku zavisnost i znamo da je teško izbegavati ga, ali naš savet je da pokušate da ga se odreknete bar na 30 dana – vaš organizam biće vam veoma zahvalan.

Evo kako da to postignete…

Držite se što dalje od proizvoda sa smanjenom količinom šećera i masti. Samo zato što su nešto malo bolja opcija po pitanju kalorija, ne znači da su zdravi - puni su raznoraznih veštačkih dodataka koji negativno utiču na vase zdravlje.

Čitajte deklaracije na proizvodima. Zaobiđite svaki proizvod koji u 100 grama sadrži više od pet grama šećera.

Eliminišite prerađene ugljene hidrate. Znamo da zvuči naporno, ali pokušajte da bar mesec dana izbegavate namirnice koje sadrže prerađene ugljene hidrate. U to spadaju proizvodi od belog brašna i proizvodi sa dodatkom šećera u bilo kom obliku.

Konzumirajte napitke bez šećera. Kafu, čaj, kakao i limunadu pijte bez šećera. Takođe nemojte dodavati šećer u cerealije i mleko.

Ne preterujte sa konzumiranjem voća. Iako je zdravo, voće je krcato šećerima. Ako želite da smršate, nemojte jesti više od dve porcije voća dnevno. Naročito izbegavajte voćne salate koje sadrže dodatke poput šlaga.

Uključite što više boja u ishranu. Raznovrsnom ishranom unećete više različitih vitamina i minerala u organizam

Pazite se šećera u sokovima i gaziranim napicima. Ovo je definitivno najlakši način da smršate. Umesto toga, iscedite sok iz voća ili jednostavno skuvajte čaj

#nezavisnost

#Šećer

'