AKTUELNO

Iako se to u stvari ne bi smelo, postoji način kako da sami skinete gel manikir kod kuće, samo je potrebno da pratite detaljna uputstva da ih ne biste oštetili.

Ima nekih stvari koje znate da ne biste trebali da radite, ali ih i dalje radite kao opčinjeni i kad počnete ne umete da stanete. Da, tu se podrazumeva istiskanje bubuljica, čupanje belih ili sedih vlasi ili skidanje gel laka sa vaših noktiju.

Skidanje gel laka je pravi zločin jer tako možete da ozbiljno oštetite nokte. Ako neveštim postupkom uništite gornji sloj, nokti će vam se opasno stanjiti i oslabiti, a jako je teško da se oporave nakon toga.

Pa, kako onda da uklonite gel kod kuće, a da ne upropastiti nokte?

1. korak:

Skinite površinski sloj

Upotrebite blagu turpiju i nežno ostružite zaštitni površinski sloj. Ako imate uzorak na noktima, stružite sve dok ne dođete do osnovne boje. To je važno jer ćete tako omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela. Kad je nokat mat boje, spremni ste za sledeći korak. Pazite da ne sastružete previše jer nikako ne želite da dođete do svog pravog nokta.

2. korak:

Umotajte nokte

Da biste rastvorili gel, natopite blazinice ili loptice vate 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavite ih na nokte i onda sve umotajte aluminijskom folijom, i to čvrsto jer ćete tako pojačati delovanje acetona. Preko svega toga možete i da navučete rukavice. Sa tako zamotanim noktima čekajte dobrih 15 minuta.

3. korak:

Odstranite preostalu boju

Kad skinete foliju i vatu, lak bi trebalo da bude uglavnom uklonjen. Ono što je ostalo oko kožice, oprezno očistite drvenim štapićem za zanoktice. Ako niste skinuli sav lak, ponovite prethodni korak i držite vate natopljene acetonom još pet minuta. Nemoj pritiskati niti strugati po noktima jer su sad vrlo mekani i mogli bi da se oštete.

4. korak:

Hidratacija, hidratacija

Nakon što uklonite lak i gel, nokti i zanoktice će biti vrlo suvi, pa operite ruke i nanesite hidrataciono ulje i na zanoktice i na nokte. Dajte noktima bar nedelju dana da se odmore od delovanja acetona i negujte ruke hranjivom i hidratacionom kremom.

Što ako gel ipak ne može da se skine?

Čak i ako tačno sledite uputstva, katkad je gel manikir uporan i ne želi da se skine. Bez obzira na sve, nikako ne biste smeli da ljuštite gel sa noktiju. U takvim slučajevima, kad je lak kao zalepljen za nokte, obratite se profesionalcima. Manikirka zna kako da vam pomogne i kako da učini da vam nokti opet budu u savršenom stanju.

#Lepota

#Nokti

#Žena

'