AKTUELNO

Na vreme sprečite komplikacije koje mogu ozbiljno ugroziti rad bubrega.

Urinarne infekcije su vrlo česta pojava, naročito kod žena. Samo ako problemu pristupite na pravi način, infekcija se može zaustaviti, a dodatne komplikacije sprečiti.

Kako nastaje urinarna infekcija?

Bakterije koje izazivaju infekciju već se nalaze u urinarno-genitalnom traktu. Kod žena je mokraćni kanal kraći nego kod muškaraca. Kolonije bakterija iz debelog creva nalaze se oko anusa i vaginalnog otvora, pa se lako mogu preneti u mokraćnu bešiku. Sama infekcija nastaje naglo i brzo. Lečenje je važno započeti čim se jave prvi simptomi, jer komplikovana infekcija može dovesti do oštećenja bubrega.

Foto: Printscreen Youtube

Koji su simptomi urinarne infekcije?

I kod žena i kod muškaraca urinarnu infekciju prate isti simptomi. Najčešće je to potreba za čestim mokrenjem i peckanje prilikom mokrenja. Takođe, infekciju možete prepoznati i ukoliko imate zamućen ili taman urin, neprijatan miris urina, bolove u predelu karlice ili donjeg dela stomaka, bol u leđima odmah ispod rebara. Neretko je prisutna i krv u mokraći.

Kako sprečiti urinarnu infekciju?

Brusnica je izuzetno delotvorna u tretmanu urinarne infekcije, naročito bakterije Ešerihije koli. Međutim, ne bilo koja brusnica. Preporučuju se pre svega preparati koji sadrže ceo plod Severnoameričke brusnice (sok, opnu, mesnati deo i seme) i sadrže standardizovan nivo aktivnih komponenti - proantocianidina.

Foto: Pixabay.com

Ovakvi preparati efikasno pomažu da se spreči prijanjanje štetnih bakterija za zidove urinarnog trakta. Na ovaj način štetne bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju.

Kao što smo već naveli, urinarne infekcije su česte, ali se mogu brzo izlečiti. Najbolje je da reagujete već na prve simptome i da izaberete adekvatnu terapiju.

Detaljnije o svemu ovome pročitajte na sledećoj adresi: https://naturoplex.com/

Pink.rs

#urinarna infekcija

'