Ukusne, bogate vitaminom C i folnom kiselinom, jagode mogu da pomognu da gubitak kilograma bude i zdrav i efikasan. Uz predloženi jelovnik možete da "skinete" tri kilograma za četiri dana.
Za "lenjivce" je značajno da treniranje nije neophodno da bi se naslage topile, već samo strogo pridržavanje plana ishrane. Osim za doterivanje linije, jagode će biti od koristi kod problema sa desnima, respiratornih problema i povišenog krvnog pritiska.
PRVI DAN
Doručak: Dve kriške integralnog hleba premazanog nemasnim sirom
Užina: Pire od 200 grama jagoda i trešanja, po kašičica maslaca i meda
Ručak: Salata od sitno seckanih jagoda (100 g), zelene salate, paradajza, paprike, nemasnog sira (50 g), jogurta (1/2 dl), soka od limuna, soli po ukusu i tostom od integralnog hleba
Užina: Koktel soka od jagoda (1 dl), nemasnog jogurta (1 dl) i soka od ananasa (1/2 dl)
Večera: Palačinke sa kremom od jagoda, mladog sira i kašičice meda
DRUGI DAN
Doručak: Ovsena kaša sa dodatkom pola decilitra soka od jabuke, pola banane i 100 g jagoda
Užina: Koktel od jednog dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i kašičice meda
Ručak: Manju glavicu karfiola obarite u vodi, zatim premažite kašičicom putera i pospite komadićima sitno seckane šunke
Užina: Mešavina od 1 dl soka od pomorandže i jagoda sa kašičicom meda
Večera: Pire od veće barene šargarepe i barenog krompira uz dodatak mleka (koliko je potrebno da se dobije vazdušast pire), kašičica maslaca i malo vode. Preko njega stavite kolutove paradajza i paprike isečene na trake, pospite kašikom parmezana i dodajte prstohvat bosiljka ili origana. Zapecite u rerni 15 minuta i konzumirajte uz gusti sok od paradajza
TREĆI DAN
Doručak: Dve kriške integralnog hleba, sa namazom od nemasnog sira i 50 g jagoda
Užina: Multivitaminski miks od jedne pomorandže, jabuke, 100 g jagoda i kašičice meda
Ručak: Pastrmka dinstana sa crnim lukom, začinjena peršunom i kriškama limuna. Na ribu stavite i kolutove od 50 g jagoda i po želji malo senfa
Užina: Koktel od 150 g jagoda, kašičice meda, soka od jednog limuna i 1 dl vode.
Večera: Pomešajte veći kuvani krompir, glavicu sitno seckanog crnog luka, mali kuvani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i lišće peršuna. Ukus po želji doterajte sokom od limuna, solju i biberom.