Jedan neuobičajen sastojak.
Kada prži jaja, moj tata obavezno stavlja 1 sastojak koji im daje tako dobar i naročit ukus!
Moj tata je zaista vešt u pripremi jaja. Njegovi omleti su već legendarni i obično ih pravi za praznike ili neko posebno nedeljno jutro. On je majstor i kada su u pitanju pržena jaja na puteru sa hrskavim, čipkastim ivicama.
Kada je bio u poseti prošlog vikenda, saznala sam koje je njegova tajna za jaja (jer, ako ih jedete svakog dana, morate uneti malo kreativnosti). Tražio je javorov sirup. „Sirup? Zašto? Sa jajima?“ pitala sam. „Samo gledaj“, odgovorio je, pre nego što je obilno zalio svoju tek pripremljenu kajganu. Posmatrala sam ga – s blagim osećajem užasa, da budem iskrena – dok je objašnjavao da su to najbolja jaja koja ću ikad probati, jer slatkoća javorovog sirupa iznenađujuće dobro ide uz inače blage proteine iz jaja.
Bila sam previše šokirana da bih odmah isprobala ovu neobičnu kombinaciju, ali danima kasnije nisam mogla da je izbacim iz glave, pa sam odlučila da je vreme da pokušam.
Autor: A.A.