Sve više ljudi odustaje od spremanja sosa za pastu sada kada postoji toliko kupovnih opcija. Ako ste među njima, zanimaće vas podatak da je upravo proglašen najbolji sos na svetu, i ima svega tri sastojaka a pravi se očas posla!
Marsela Hazan, autorka izuzetno popularnih kuvara poput "Osnove klasične italijanske kuhinje" otkrila je kako i vi u kućnoj radinosti možete da postignete onaj pravi italijanski šmek testenine. Inače, recept je objavljen 1992. godine, a i danas mu se okreću i profesionalni kuvari, a proglašen je i ubedljivo najboljim receptom na svetu.
ŠTA VAM TREBA?
Crni luk, jedna glavica
Maslac, šest kašičica
Paradajz iz konzerve, oljušten, 800gr
To je bukvalno sve.
POSTUPAK:
Sve što treba da uradite jeste da isečete glavicu crnog luka na polovine i smestite ih uz maslac i paradajz u jedan lonac i potom ih ostavite na srednjoj vatri nekih 45 minuta, povremeno mešajući.
Potom prosto izvucite luk iz lonca a ostatkom smese prelijte testeninu i to je to.
#Hrana
#Kuvanje
#Recept