AKTUELNO

Sve više ljudi odustaje od spremanja sosa za pastu sada kada postoji toliko kupovnih opcija. Ako ste među njima, zanimaće vas podatak da je upravo proglašen najbolji sos na svetu, i ima svega tri sastojaka a pravi se očas posla!

Marsela Hazan, autorka izuzetno popularnih kuvara poput "Osnove klasične italijanske kuhinje" otkrila je kako i vi u kućnoj radinosti možete da postignete onaj pravi italijanski šmek testenine. Inače, recept je objavljen 1992. godine, a i danas mu se okreću i profesionalni kuvari, a proglašen je i ubedljivo najboljim receptom na svetu.

ŠTA VAM TREBA?

Crni luk, jedna glavica

Maslac, šest kašičica

Paradajz iz konzerve, oljušten, 800gr

To je bukvalno sve.

POSTUPAK:

Sve što treba da uradite jeste da isečete glavicu crnog luka na polovine i smestite ih uz maslac i paradajz u jedan lonac i potom ih ostavite na srednjoj vatri nekih 45 minuta, povremeno mešajući.

Potom prosto izvucite luk iz lonca a ostatkom smese prelijte testeninu i to je to.

#Hrana

#Kuvanje

#Recept

'