AKTUELNO

Iako se čaršavi, jastučnice i navlake za jorgan ne prljaju brzo kao majice ili farmerke, to ne znači da treba da vam stoje na krevetu mesec dana. Najbolje je da ih menjate jednom nedeljno, najduže na dve nedelje jer se noću često znojite, nekad ne legnete istuširani, pa unosite bakterije… A u krevetu, spavajući, provedete trećinu života.

Dakle, zbog mirisa vašeg tela, kao i zbog opšteg zdravlja organizma, izuzetno je važno da poslušate naš savet i počnete redovno da menjate posteljinu. Uz to, praktikujte i ovo:

Čim je operete, vadite je iz mašine

Ma koliko da vas zamori menjanje posteljine, srećni ste kad konačno izgužvanu gomilu ubacite u mašinu i uključite da se pere. Ali vaša briga o posteljini ne sme tu da se završi. Treba da je, čim se ciklus pranja završi, izvući i odmah prostreti. U suprotnom, ako se prosuši u bubnju, miris omekšivača neće dugo trajati.

Foto: Pixabay.com

Ne pretrpavajte mašinu

Uvek je bolje da perete posteljinu iz dva navrata, nego da sručite sve odjednom u mašinu i preopteretite je. Da bi se posteljina potpuno oprala od deterdženta, morate joj dati dovoljno prostora u bubnju. Ako je voda lepo ne ispere, ostaju fleke od praška.

#Deterdžent

#Posteljina

#Veš mašina

'