AKTUELNO

Čitajte poruke koje vam šalje vaše telo.

Ako vodite ljubav bez zaštite, morate biti svesni posledica. Oko milion ljudi, svaki dan se zarazi nekom seksualnom infekcijom a da toga nisu ni svesni, jer neke bolesti ni nemaju simptome. Međutim, postoje i one koje jasno šalju signale da nešto sa vašim genitalija nije u redu.

BOL

Ako konstantno osećate bol u predelu stomaka, nikako nemojte to ignorisati. Abdominalna bol ili čak bol u testisima kod muškaraca može insinuirati na gonoreju, hlamidiju ili trihomanijazu. Bol tokom seksa takođe nikako ne smete zanemariti.

PROMENA TOKOM URINIRANJA

Osećate li bol ili peckanje tokom mokrenja? To može da znači da ste se zarazili hlamidijom, gonorejom, trihomonijazom ali takođe i da možda imate infekciju urinarnog trakta ili kamen u bubrežnim kanalima.

ISCEDAK

Kod žena se sve svodi na boju iscetka. Ako je reč o zelenim ili žutim nijansama može biti da se radi o gonoreji. Gust, bel i iscedak neprijatnog mirisa, takođe je razlog za posetu doktora, pogotovo ako se ponavlja. Verovatno se radi o različitim vrstama gljivica, ali potrebno je utvrditi pravi uzrok.

PROMENE U MENSTRUALNOM KRVARENJU

Ako počnete da krvarite sve češće ili potpuno nepravilno, posetite ginekologa. Verovatno se radi o infekciji, a može biti i da je rak. Ako se takva krvarenja jave ponekad, a potom menstrualni ciklus bude uredan, verovatno nije ništa, no ako se nepravilnosti stalno pojavljuju, treba proveriti. Takođe, ako uvek krvarite nakon seksa, odmah na pregled.

Foto: Pixabay.com

SVRAB

Bilo kakav svrab ili osip takođe su znak da sa vašim genitalija nešto nije u redu. Ako ih budete ignorisali, proširiće se i stvoriti još gore probleme.

I. P.

#Bolest

#Krevet

#Seks

#Zdravlje

'