AKTUELNO

Ako niste baš vični spremanju testa, a rado biste pojeli nešto spremljeno od kupovih kora, ova pita je savršeno rešenje za koje vam neće trebati ni kap ulja.

Sastojci:

500 g gotovih kora za pitu

2 jaja

600 ml jogurta

kesica praška za pecivo

50 g susama

100 ml kečapa

sir (po želji)

Foto: Pixabay.com

Priprema:

U činiju sipajte jogurt, dodajte dva jaja i celu kesicu praška za pecivo. Po želji možete da dodate i mrvljeni sir.

Sve ručno umutite i počnite da dodajete kore. Cepkajte ih da budu što manje i ubacujte u ovu smesu dok ne procenite gustinu - pazite da ne bude retko ili da, pak, ima mnogo više kora nego jogurta.

Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu, prelijte kečapom, pospite susamom i pecite na 220 stepeni pola sata.

Poslužite uz jogurt.

Prijatno!

Autor: Marija Radić