Ako ste mislili da je hleb napraviti teško, varate se. Ova posna varijatna je prelaka za napraviti, a pored toga je ukus fantastičan.
Nema ništa lepše od pravog posnog hleba tokom ovih prazničnih dana. Ipak, najbolje od svega je to što se pravi jednostavno, te ga mogu svi napraviti.
Sastojci:200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna, 1 kesica kvasca, so, dve čaše tople vode, malo šećera, kašika susama i kašika lana.
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo. U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.
Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.
Autor: Zorica Lazarević