AKTUELNO

Dame, kada je ovakav tekst u pitanju, pravac kod vašeg dragog sa notesom u rukama.

Tokom ovih devet meseci buduća mama proživljava velike hormonske i fizičke promene. O naglom menajnju raspoloženja da ne govorimo. Za to vreme njoj treba posvetititi maksimum pažnje i ljubavi, a sledeće rečenice ne smeju biti izgovorene.

1. "Imamo još dosta vreme, beba neće baš toliko skoro". Zaobiđite ovu rečenicu i što pre počnite sa opremanjem dečije sobe – što pre, to bolje. Buduća mama neće imati ni snage ni strpljenja da u ovoj priči bude "vođa projekta".

2. "Vau, pogledaj kako je ona fit a još ima i 2 deteta". Ovom rečenicom spustićete vašoj dragoj raspoloženje u sekundi. Verujte nam.

3. "Nećeš valjda to da obučeš?" Ne mešajte joj se u odbir odeće. Ono što je obukla sigurno je jedno od retkih stvari koje može da obuče trenutno i u čemu se oseća udobno.

4. "Da li želiš da idem sa tobom kod doktora?" naravno da želi! Ni ne pomišljajte da je pustite da na kontrolu ide sama. Setite se - pažnja i ljubav pre svega.

5. "Trudni smo!" Ne niste vi, ona je. Iako ste u priči zajedno, ona je ta koja će se poroditi. Ovu rečenicu izbegavajte pogotovu kada je vaša draga u malo lošijem raspoloženju.

6. "Hajde, siguran sam da neće baš toliko boleti!" Da, boleće.

7. "Baš si u poslednje vreme neodlučna". Jeste i biće svih devet meseci trudnoće. Setite se šta smo pomenuli na početku teksta.

8. "Možeš li to da podigneš, molim te?" Kako očekujte da se sagne preko tolikog stomaka i dohvati nešto čisto iz vašeg hira?

#trudnica

'